Naslovnica Vijesti Hrvatska

Iz HKS-a poručili Pupovcu i istomišljenicima: Dosta ste nam, gospodo, ispirali mozak

"Uspoređujući Jasenovac i Memorijalni centar u Vukovaru, odnosno Domovinski rat, očito je da Pupovac nastavlja retoriku svog mentora, srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, o tobožnjoj ugroženosti srpskog naroda," navodi predsjednik HKS-a Marijan Pavliček.
31. ožujka 2019. u 12:42 20 komentara 3784 prikaza
Marijan Pavliček
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Hrvatska konzervativna stranka (HKS) priopćenjem za javnost najoštrije je osudila najnoviji istup predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca koji je rekao kako je „neprihvatljivo da se za Memorijalni centar Jasenovac godišnje izdvaja dva milijuna kuna, a za Memorijalni centar u Vukovaru 40 milijuna kuna". Kako se navodi Pupovac na ovaj način po tko zna koji put pokušava umanjiti vrijednost Domovinskog rata s uvijek istim ciljem - relativizirati odgovornost Srbije za agresiju na Hrvatsku.

Milorad Pupovac Pupovac: 'Neprihvatljivo da se za Jasenovac godišnje izdvaja dva, a za Vukovar 40 milijuna kuna'

- Na taj način očito pokazuje da mu još nije jasno da već gotovo tri desetljeća živimo u Republici Hrvatskoj, a ne u SFR Jugoslaviji. Hrvatska je u ratu pobijedila tu umjetnu tvorevinu, koja je između ostaloga propala i zbog laži od kojih je živjela. Tim povodom poručujemo Pupovcu i njegovim istomišljenicima: Dosta ste nam gospodo ispirali mozak i nabijali osjećaj krivnje i genocidnosti u razdoblju od '45. do '91. Uspoređujući Jasenovac i Memorijalni centar u Vukovaru, odnosno Domovinski rat, očito je da Pupovac nastavlja retoriku svog mentora, srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, o tobožnjoj ugroženosti srpskog naroda, navodi predsjednik HKS-a Marijan Pavliček.

Dodaje kako je Javna ustanova Memorijalni centar Domovinskog rata u Vukovaru jedan od rijetkih svijetlih primjera u našem obrazovnom sustavu gdje se učenici na licu mjesta mogu upoznati sa stvarnim činjenicama o stvaranju hrvatske države te upoznati sudionike Domovinskog rata, s obzirom da se u samoj nastavi povijesti, kako u osnovnim tako i u srednjim školama, još uvijek sramotno malo obrađuje tematika Domovinskog rata.

Marijan Pavliček GOVOR NA KOMEMORACIJI HKS: Srbija ne može u EU dok je na vlasti Vučić

- Pupovac je više puta otvoreno pokazao kako o Oluji i Domovinskom ratu ne misli onako kao što piše u Ustavu Republike Hrvatske, iako je saborski zastupnik prisegnuo da će štititi taj isti Ustav u kojemu stoji da je Domovinski rat temelj neovisne Hrvatske. On ne poštuje niti saborsku Deklaraciju o domovinskom ratu u kojoj je između ostaloga naglašeno da su na Republiku Hrvatsku oružanu agresiju izvršili Srbija, Crna Gora i JNA.

Očito je da se s ovakvim razmišljanjem Milorada Pupovca slaže i dobar dio pripadnika srpske nacionalne manjine, s obzirom na to da djeca iz sela s većinskim srpskim življem i dalje ne pohađaju Javnu ustanovu Memorijalni centar te na razne načine nastoje izbjeći ovu terensku nastavu, što je žalosno i nedopustivo. Ali, to samo još jednom potvrđuje koliko su hrvatske institucije i sustav zakazali u promoviranju istine o Domovinskom ratu, zaključio je Pavliček.

Prosvjed protiv Vučića Čelnik srbijanske oporbe: 'Atmosfera u Srbiji je takva da bi eventualni izbori mogli dovesti do incidenata i nasilja'

Pogledajte i video Kafić u kojem Daruvarac nasrnuo na mladić

NOVA KOLEKCIJA
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
 • Avatar AG_Matoševac
  AG_Matoševac:

  Pupovac je velikosrbin, pa njemu ovakvu izjavu ne uzimam za zlo. Već njihovim koalicijskim partnerima.

 • Dudek:

  druže Pupovac , za tvoje novine dobivaš od nas sirotinje 3,6miliuna .Zašto za to seb ne buniš. Gori je onajm tko te pustio u sabor i politiku. Ti gledaš osobni interes. Briga tebe za srbe .Idi i pusti nas da ... prikaži još!a mirno živimo nije bitno kako se moli i komu.Samo ne plitičarima je su postali koruptni i nradnici -NIŠKORISNI.

 • Avatar zong
  zong:

  Fašisti, nitko vas ne voli!!!