Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK HDZ

Plenković: Da nije bilo toliko nevažećih listića, razlika u glasovima bila bi 10 tisuća

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
05.01.2020.
u 22:42

- Mi ćemo analizirati rezultate izbore kako bismo vidjeli što se dogodilo. Ja sam rekao kako će svaki glas za Škoru glas za ljevicu. Ta dinamika je bila izuzetno bitna i odredila je put drugog kruga.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković osvrnuo se na rezultate drugog kruga predsjedničkih izbora prema kojima je Zoran Milanović pobjedio. 

- Želim zahvaliti predsjednici na njezinih pet godina mandata. zahvaljujem svim članovima i članicama HDZ-a koji su radili na kampanji i na tome im nadasve zahvaljujem. Također zahvaljujem svima koji su podupirali Grabar-Kitarović u ovom krugu. Čestitam Zoranu Milanoviću na dobivenom povjerenju građana. Surađivat ćemo sukladno našim ustavnim ovlastima. 

- Mi ćemo analizirati rezultate izbore kako bismo vidjeli što se dogodilo. Ja sam rekao kako će svaki glas za Škoru glas za ljevicu. Ta dinamika je bila izuzetno bitna i odredila je put drugog kruga. Trudimo se svakog dana da život naših ljudi bude bolji. To se možda u izbornim utakmicama možda ne vidi. S obzirom na to da smo imali preko 4 posto nevažećih listića, to znači da je jedan dio birača namjerno uništio listiće i to su određena poruke. -  kazao je Plenković i dodao kako bi razlika u glasovima bila bi 10 tisuća da nije bilo toliko nevažećih listića.

Podsjećamo, Državno izborno povjerenstvo objavilo je kako je ukupno bilo 4,36% nevažećih listića, odnosno 89.375 građana odlučio je poništiti svoj listić. 

Foto: Državno izborno povjerenstvo

Plenković se osvrnuo i na najavu Milijana Brkića kako će se kandidirati i kako on ne gubi: - Pa dobro. Ja poštujem svačiju ambiciju. Uskoro ćemo imati stranačke izbore, pa nek se kandidira tko želi. Mislim da smo mi napravili napredak, pa nek članovi odluče koga žele da ih vodi. 

Istaknuo je kako će nazvati Milanovića i čestitati mu.

Komentara 162

Avatar abakus
abakus
23:08 05.01.2020.

Svaki glas za Škoru bio je glas protiv tebe, Plenkoviću, i protiv ovakvog HDZ-a. Ne glas za ljevicu, nego glas protiv tebe i ovog ljigavog, antihrvatskog, antikršćanskog hdz-a

PR
Protivcenzure
23:05 05.01.2020.

ma daaaa škoro je kriv!!! hahahaha

LI
LizaLimenni
22:50 05.01.2020.

Premijeru je 5% nevažećih listica puno, a 10% nevazecih potpisa za referendum nije! Ako je i od hdzenjare, previse je!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije