Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bilo je i toga

U vrgoračkom zaseoku glasalo 101,27 posto birača, DIP objasnio kako je to moguće

ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
09.01.2020.
u 12:56

Iako na tom biračkom mjestu pravo glasa ima 79 osoba, glasalo je njih 80, no u Vrgorcu ne vide nikakav problem u tome

U mjestu Žlibina, zaseoku u vrgoračkom kraju, u drugom krugu predsjedničkih izbora glasovalo je 101,27 posto birača, odnosno njih 80, a Kolinda Grabar-Kitarović odnijela je uvjerljivu pobjedu sa 78 glasova.

Glasanje je održano u kući mještana Zore Vuletića, odnosno u njegovu dnevnom boravku.

Iako na tom biračkom mjestu pravo glasa ima 79 osoba, glasalo je njih 80, a u Vrgorcu ne vide nikakav problem u tome.  

– To nije nikakva senzacija. Osim domicilnog stanovništva, došlo je i privremeno prijavljenih građana, onih koji tu ne žive, ali su izrazili želju da tu glasaju – rekao je za Slobodnu Dalmaciju Miro Jelavić, predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva Vrgorca.

Objasnio je kako je glasanje u privatnoj kući praksa u cijeloj Hrvatskoj jer ako nema objekta u vlasništvu države ili jedinice lokalne samouprave, uzme se u najam privatna kuća.

I Državno izborno povjerenstvo dalo je svoje objašnjenje za ''višak'' glasova.

– Razlika koja se pojavljuje između ukupnog broja birača na biračkom mjestu Žlibina (79) i ukupnog broja birača koji su pristupili glasovanju (80), proizlazi iz činjenice da je glasovanju pristupio i određeni broj birača koji je upisan u izvadak iz popisa birača “C” za to biračko mjesto. Birači koji su upisani u izvatku iz popisa birača “C” ne zbrajaju se prilikom utvrđivanja ukupnog broja birača na određenom biračkom mjestu – objasnila je Ana Lovrin, potpredsjednica DIP-a.

VIDEO Pobjednički govor Zorana Milanovića

Komentara 9

LI
livnopravo
13:14 09.01.2020.

kao što sam rekao, što je više brda iza glasovi adezeja rastu

VL
vlaser
13:20 09.01.2020.

mozda zato na grobnicama nestaju broncane karike da se nebi slucajno pustili da glasaju

SM
Smoking
18:34 09.01.2020.

Hahaha mejketi u kakvoj ja to drzavi zivim.... Pod hitno mjenjati izborni zakon i zabraniti takve gluposti, dijasporu i svima glasanje kojj ne placaju poreze u RH

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije