Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAŠNJENJE SLUČAJA

Može li Hrvatska zabraniti ulaz državljaninu Srbije? Pravila su jasna

EU and Western Balkans leaders meet in Brussels
POOL/REUTERS
17.07.2022.
u 13:52

Može li jedna država zabraniti ulazak dužnosniku, pa bio on i šef neke države? Krši li neka EU dzžava tom zabranom pravo na slobodu kretanja, jedno od temeljnih vrijednosti i sloboda EU. Kao što je bilo i kod zabrane dolaska ministra Aleksandra Vulina 2018. u Hrvatsku, što je isto bilo zabranjeno, pojavile su se špekulacije da se zbog posjedovanja diplomatskih putovnica nositelju ne može zabraniti dolazak. I to je krivo. Donosimo sve odgovore.

Komentara 84

KO
koraknaprijed
14:24 17.07.2022.

Rekordna turisticka sezona,Hrvatski ulazak u Eurozoni I Sengen,te najbolji kreditni rejting u povijesti Hrvatske,kako bi to Sesljeljev potrcko mogao podnijeti bez pokusaja provokacije?

V0
Vlaskoulicanec3.0
14:07 17.07.2022.

Ne znam čemu ta galama i medijska pozornost zbog jednog minornog i kompletno beznačajnog političara jedne kompletno beznačajne trećerazredne države?

Avatar Vrijeme
Vrijeme
14:25 17.07.2022.

Njega i Vulina ne treba nikad pustiti u Hrvatsku, BiH i Crnu Goru. Njima tamo nije mjesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?