Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Predsjednički izbori

Bozanić čestitao Milanoviću: Izražavam najbolje želje za visoku dužnost koja Vam je povjerena

"Crkva poštuje zauzimanje onih koji se radi služenja ljudima posvećuju dobru države. To djelovanje, kojim se preuzima teret ne lake odgovornosti, plemenito je i zaslužuje ohrabrenje i suradnju svih članova i sastavnica društva"
09. siječnja 2020. u 14:44 4 komentara 1033 prikaza
Josip Bozanić i Zoran Milanović
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić danas je uputio čestitku izabranom predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću.

Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene Slasni zalogaji Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene

Čestitku u nastavku prenosimo u cijelostI:

Cijenjeni gospodine Milanoviću!

Kao zagrebački nadbiskup čestitam Vam na izboru za predsjednika Republike Hrvatske te izražavam najbolje želje za visoku dužnost koja Vam je povjerena.

Crkva poštuje zauzimanje onih koji se radi služenja ljudima posvećuju dobru države. To djelovanje, kojim se preuzima teret ne lake odgovornosti, plemenito je i zaslužuje ohrabrenje i suradnju svih članova i sastavnica društva. Iako su ciljevi Crkve i države različitoga značenja i premda su obje svaka u svom poretku samostalne u djelovanju, one su ipak s različitih naslova u nas uglavnom u službi istih ljudi te su pozvane na suradnju i dijalog da bi se u hrvatskom društvu promicala sloga i pravda, mir i napredak. Taj dijalog teži jačanju međusobnog poštovanja i razumijevanja kao i sprječavanju ili ispravljanju eventualnih nesporazuma, imajući uvijek pred sobom iste interese, a to su ljudi, napose oni najugroženiji, kao i zajedničko dobro.

Ilustracija Darko Pavičić Zašto su biskupi 
tri dana otezali s čestitkom Milanoviću?

Izborom za predsjednika povjerena Vam je časna i odgovorna služba koja uključuje brigu za boljitak hrvatskoga naroda i svih građana naše Domovine. Na općeprihvaćenom i čvrstom temelju hrvatskog identiteta, što ga obilježava bogata tradicija prožeta kršćanstvom, moguće je bez bojazni i ugroženosti njegovati slobodu i ljepotu razlika u mišljenjima, pogledima i stvaralačkom življenju te otvorenost za suradnju i prijateljstvo sa svim narodima.

S tim mislima, gospodine izabrani Predsjedniče, zazivam Božji blagoslov na Vas i Vašu službu te zagovor Blažene Djevice Marije, koju naši pradjedovi nazvaše »Fidelissima Mater Advocata Croatiae – Najvjernija Majka Odvjetnica Hrvatske«.

TARIK ČESTITAO
Odustao na pitanju za pola milijuna kuna: Biste li vi znali odgovor?
Borba protiv raka
BORBA ZA ZDRAVLJE
Čak 90% dijagnosticiranih s rakom pluća u Hrvatskoj umire jer se otkriva prekasno
 • fiberglas:

  Ohohooo...nije Bozo prvi. Prvi je to ucinio njegov sef, Puljic, predsjednik biskupske konferencije nadbiskup Puljic. A pazi sad ovo, popovi u Milanovicu vide veceg domoljuba i posljedicno za HR vaznijeg od bledolikog Plenkya. Jednom rjecju ne vide u njem opasnost ... prikaži još! koju vide esaloni hadezovaca orjentiranih na vasu, plenkya, sovu, njonju itd...hahaha! To boli! A posebno se to dotikavle onog otrova na vinkovackoj televiziji, one otrovne plavke i njenih pasdarana koji svaki dan sibaju iz verbalnih vbr-ova i haubica tutta forza! Sveudilj natjecuci tko ce vise popljuvat i izvrijedjat novoizabranog predsjednika. A na zivce idu i palamudani iz sdp-a, poput rajka ostojica na n1. Ako sam glasao za Milanovica, 99% to ne znaci da cu povjerenje na parlamentarnim izborima dati njima, sdp-u. Zapraf, sanse su 0%. A 0% ide i hadezenjarama. Hdz=sdp.

 • Avatar 2222
  2222:

  Vidi ti njega stari prijatelj SDP-a.

 • Avatar Ada
  Ada:

  Na Kolindu nije zazvao Božji blagoslov. Zanimljivo.