Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednik vlade

Plenković o Milanoviću: Kad sam tražio sjednicu VNS-a, od njega ni pisma ni razglednice

Zagreb: Andrej Plenković dao je izjavu za medije nakon sjednice Vlade
Tomislav Miletic/PIXSELL
17.03.2023.
u 15:15

Kada bi mi pristali s njime sjediti to znači da bi legitimirali njegove stavove, kazao je premijer

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Istarsku županiju u pratnji ministrice poljoprivrede Marije Vučković, ministara mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića i ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana. Komentirao je izjave predsjednika Zorana Milanovića koji se osvrnuo na izjave premijera koji je poručio kako ''njima za djelovanje on ne treba ni za što''. "Prilično sam ekstenzivno govorio jučer. Naša pozicija je jasna. Kada se prije godinu dana dogodio trenutak, brutalna agresija na Ukrajinu, istoga dana 24. veljače, ja službeno tražim sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost i to se odbija. Ni pisma ni razglednice. Nastavio je sa soliranjem i danas je ponovio proruske stavove koji su u suprotnosti s onim što radi Vlada. Imamo dijametralno različita stajališta", kazao je Plenković. 

Video: Milanović o Dekaniću: "Napiješ se, divljaš, strefiš auto s časnim sestrama i krivotvoriš izvješće"

"Ne govorimo mi o idealnim odnosima, pa bismo mi trebali nepodnošljivu tezu o vanjskoj politici slušati", dodao je.

"Kada bi mi pristali s njime sjediti to znači da bi legitimirali njegove stavove. Ako ima odluka, poslani su dopisi, supotpisat će se. Ta teza suradnja nesuradnja, suradnja u nenormalnim okvirima i s divljačkim ponašanjem i napadanjem ne dolazi u obzir", kazao je. 

Vladajući su danas odbili prijedlog Anke Mrak Taritaš kojim bi se roditeljima njegovateljima nakon smrti djeteta omogućila naknada šest mjeseci nakon smrti djeteta. 

"Vlada je toj istoj opoziciji predložila Zakon gdje su povećane naknade, i isti ovi danas su glasali protiv. Mi ćemo pitanje naknada riješiti. Predložit ćemo cjelovito rješenje. U mandatu naše Vlade nema naknade ili prava koja nije povećana. Zamolit ću ministra zdravstva da javnosti kaže koliko se izdvajalo za posebne lijekove 2015., a koliko danas. Mi nismo za to da gledamo kako se pokušava licemjerno izmanipulirati ljudska nesreća", kazao je. Istaknuo je da je njegova Vlada povećala naknade za roditelje njegovatelje s 2500 na 4000 kuna.

Komentara 21

MK
marcel.kocan
15:37 17.03.2023.

Zoki o korupciji i kriminalu, Plenković o Ukrajini

ŠI
Šipipipi
15:38 17.03.2023.

AP će uz Račana ostati upamćen kao čovjek koji je razoružao Hrvatsku. Čuj ti njegove šuplje totalitarističke: on ne može sjediti s nekim tko mu ne viče ''dragi vođo''. Na stranu što krši i potkopava Ustav, na stranu što razara državu, no je li tako viče i briselskim gazdama da ne može sjediti s njima jer se ne slaže ili im viče ''drage vođe''?

DU
Deleted user
16:15 17.03.2023.

Ovaj iskaz potvrđuje stajalište da Plenkoviću nije stalo do suradnje s Milanovićem i da to njemu odgovara i nije ga briga za tuđa mišljenjaMilamović govori o korupciji i kriminalu u HDZ-u te o nedodirljivosti Plenkovičevih suradnika na vlasti te pokušajima prikrivanja kriminala a AP opleo o agresiji naUkrajinu te kako svi oni koji njemaju njegova razmišljanja su Rusofili i sramote Hrvatsku.AP zaboravlja da ljudi nisu slijepi i vide da on nema svoj stav nego stav Brisela.S kojim pravom nekoga napada nepoštujući pravo na stav svih građana.Samo u diktaturama stav dragog vođe se računa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije