Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KANDIDATKINJA RADNIČKE FRONTE

Peović: Srbi danas u Hrvatskoj igraju ulogu židova

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/3
04.09.2019.
u 08:33

U fokusu njenog programa i djelovanja je demokratski socijalizam

 Katarina Peović, predsjednička kandidatkinja Radničke fronte, gostujući u RTL Direktu govorila je o svom političkom programu, o percepciji javnosti kako je njezina stranka nova vrsta Komunističke partije, a komentirala je i izjave Milorada Pupovca koje su nezaobilazna tema proteklih dana.

"Komunistička partija sigurno je imala pozitivne elemente i vrijednosti koje je prije svega prenosila organizacija NOB-a, provođenje modernističkog projekta i samouprave koja je socijalistima danas važan eksperiment, ali Radnička fronta i ja se kritičko odnosima prema Komunističkoj partiji i ideji te prosvijećene elite koja nas sve treba voditi. Demokratska smo stranka i smatramo da je važno da svi jednako participiraju i odlučuju o pitanjima koja se na nas odnose i u tom smislu Komunistička partija ne može biti uzor", kazala je Peović ističući da se njezina stranka zalaže za demokratski socijalizam.

Upitana koja zemlja bi onda mogla biti uzor njihovom programu, odgovorila je: "Demokratski socijalizam nema uzora. Postoje socijalistički elementi i u kapitalističkim zemljama, pogotovo skandinavskim. Pojavljuju se nove ideje u SAD-u i Velikoj Britaniji, u primjerima Sandersa i Corbyna. Demokratski socijalizam ne nastaje preko noći, ali jedina je alternativa, ako ništa drugo, onda zbog klimatskih promjena".

Također je upitana za mišljenje o izjavama Milorada Pupovca u kojima uspoređuje Hrvatsku s NDH.

"Ne bih Pupovca komentirala, svakako ga ne bih kritizirala. Srbi danas u Hrvatskoj igraju ulogu židova. Koriste se za homogenizaciju većinskog naroda protiv manjinskog. Izuzetno je važno da primijetimo zašto radimo na takvom odvajanju Srba i Hrvata umjesto da se bavimo ekonomskim temama, kritiziramo kapitalističke elite koje su nas dovele do ovoga gdje jesmo. Kapitalističke elite preko svojih političkih predstavnika proizvode sukob koji je potpuno nebitan. Naravno da je to kapitalistička zavjera. Pozadina takve motivacije da se proizvodi neprijatelj u obliku Srbina je potpuno identična motivaciji proizvodnje židova u nacističkoj Njemačkoj", rekla je Peović

 

Komentara 24

KO
Kora
13:16 04.09.2019.

Žena dobro govori, ali nitko je ne čuje.

AR
Armagedon
13:36 04.09.2019.

nikoga više ne zanima pristojan život, posao, dobra plaća........ da je toga ne bi se ni znalo tko je što .... bilo bi nebitno..... u blagostanju ne treba potencirati netrpeljivost i bacati kosti da se psi glođu dok karavana prolazi....

Avatar ajeto
ajeto
09:11 04.09.2019.

Ovo je klasični govor mržnje.Ova. mrzi cijeli svijet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije