Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Malaysia Airlines

Ovo je 5 najpopularnijih teorija zavjere o nestalom zrakoplovu

avion
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
12.03.2014.
u 19:11

Neki tvrde da je riječ o terorističkom napadu, neki da je zrakoplov otet u Vijetnamu...

Tajanstveni nestanak zrakoplova Malaysia Airlinesa MH370 još zbunjuje mnoge. Kako je moguće da zrakoplov jednostavno nestane bez traga? Priča je mnoge podsjetila na popularnu televizijsku seriju "Lost", a pojavile su se i neke teorije zavjere. Toronto Sun sastavio je popis pet najzanimljivijih.

1. Teroristički napad

Nakon što su se pojavile informacije da su dva putnika letjela s ukradenim putovnicama te da vlasti istražuju ima li još sumnjivih putovnica, mnogi su pretpostavili da je riječ o terorističkom napadu. Istražitelji su za ABC News rekli da ne odbacuju tu mogućnost, no naglašavaju kako nema dokaza da se u zrakoplovu dogodio bombaški napad.

2. Spontana eksplozija

Ni nakon nekoliko dana potrage, u vodi nisu pronađeni dokazi koji bi upućivali na pad. Više istražitelja navelo je mogućnost da je došlo do iznenadne eksplozije te da se zrakoplov raspao u zraku.

3. Pao je u Vijetnamu

Na obali Vijetnama u subotu su otkrivene naftne mrlje. Iako su istražitelji rekli da one nemaju veze s nestalim zrakoplovom, neki smatraju da su otmičari oteli putnike u napuštenoj vijetnamskoj zračnoj luci. Ova je teorija potaknuta iskazima nekih prijatelja i rođaka putnika kojima mobiteli zvone bez odgovora danima nakon nestanka, što dokazuje, tvrde, da su im mobiteli još uvijek u funkciji.

4. Biometrijske putovnice

Neki su nestanak zrakoplova povezali s proizvođačima biometrijskih putovnica. Prošlog ožujka SIBA, industrijska grupa koja promovira usvajanje biometrijske tehnologije, izdala je priopćenje o važnosti biometrijskih putovnica za sigurno putovanje. Kad se pojavila vijest o ukradenim putovnicama, SIBA je izdala novo priopćenje o tome kako su biometrijski čitači vrlo brzi i povoljni te kako nebo čine sigurnijim.

5. Izvanzemaljci, promocija "Losta", tajna američka agresija...

Neki teoretičari vjeruju da je riječ o otmici koju su izveli izvanzemaljci, dok neki smatraju da je riječ o tajnom američkom napadu. Prema jednoj od luđih teorija riječ je o promociji za remake "Losta".

Komentara 3

Avatar tajar
tajar
21:01 12.03.2014.

Zavjera je hrvatska riječ za urotu!

Avatar Torento
Torento
19:38 12.03.2014.

Samoubojstvo pilota ili kopilota, a ostali kolaterala ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije