Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Serijski provalnik

Osim poznatima krao je i običnim ljudima, a provalio je i u crkvu

'06.09.2013., Ivanic Grad -   Presnimka fotografije Ivana Benka koji je uhicen nakon vise provala u kuce imucnih gradjana.  Photo: Davor Visnjic/PIXSELL'
'Davor Visnjic/PIXSELL'
11.09.2013.
u 20:00

Sumnja se da je Benko provaljivao u kafiće i kuće, a krao je suho meso iz hladnjaka, limenke piva, vrećice Cedevite...

Serijski provalnik Ivan Benko (44) koji je početkom mjeseca pritvoren zbog sumnje da je počinio 27 provala i krađa na štetu poznatih i uglednih Hrvata poput bivšeg premijera Ive Sanadera, poduzetnika Dubravka Grgića te novinskog magnata Nine Pavića, osumnjičen je za još 19 provala i krađa na području Ivanić Grada u razdoblju od 29. ožujka 2009. do 21. siječnja ove godine, priopćila je policija.

Ukupna korist koju si je priskrbio u tih 19 provala iznosi oko 40.000 kuna. Benko u svojim pohodima u Ivanić Gradu nije birao žrtve visokog profila kao što je to činio u Zagrebu. Tako je u noći na 3. siječnja 2012. najprije provalio u crkvu sv. Vida, ali u njoj nije uspio pronaći ništa što bi mogao ukrasti pa je jednostavno izišao praznih ruku. Uputio se u Križ gdje je nekoliko sati kasnije provalio u kafić "Veszeli 1857.) i ukrao 600 kuna iz blagajne, nekoliko vrećica Cedevite i bocu piva.

Nekad bi se zadovoljio i puno skromnijim plijenom, pa je tako u jednoj od provala u kuće iz hladnjaka ukrao malo suhog mesa, nekoliko konzervi te par limenki piva. Nekoliko puta su ga u krađi zatekli ukućani, ali nikada nije došlo do tučnjave ili naguravanja jer bi jednostavno pobjegao. Benkov modus operandi bio je sličan kao i u provalama koje je činio u Zagrebu – maskiran u fantomku, vojničke hlače i crnu trenirku noseći sa sobom nož i drugi alat provaljivao je pod okriljem noći, uglavnom dok bi ukućani spavali.

>> Ivan Benko: Pljačkao sam bogataše jer me ljute klasne razlike

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije