Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poziv Hajdaša Dončića

Oporba zbog slučaja Dekanić zove ravnatelja policije u Sabor

Župan Damir Dekanić i troje policijskih službenika privedeni su na ispitivanje na Županijski sud u Osijeku
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/9
31.03.2023.
u 16:24

Hoće li do zajedničke sjednice doći vidjet će se do ponedjeljka kada je rok do kada članovi odbora moraju odgovoriti jesu li za održavanje iste, ali šanse za to su male jer vladajući koji imaju većinu u odborima na saslušanja u Saboru pristaju rijetko

Zbog slučaja vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića koji je u pritvoru zbog zataškavanja činjenice da je prouzročio prometnu nesreću SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić zatražio je danas održavanje zajedničke sjednice saborskih Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost kojemu je na čelu i Nacionalnog vijeća za praćenja provedbe Strategije suzbijanja korupcije. Kako je naglasio Hajdaš Dončić u pozivu svim članovima saborskih odbora zajedničku sjednicu traži zbog recentnih događanja i medijskih napisa u slučaju Dekanić za koji postoji sumnja "u odugovlačenje istražnih radnji u političke svrhe, odnosno neposrednu zaštitu župana Dekanića u koju je intenzivno involvirano i Ministarstvo unutarnjih poslova, kako Ravnateljstvo policije, tako i Kabinet ministra unutar kojeg se nalazi Služba za unutarnju kontrolu".

Kako stoji u pozivu koji je Hajdaš Dončić uputio članovima odbora na toj zajedničkoj sjednici provelo bi se saslušanje glavnog ravnatelja policije Nikole Miline i načelnika Policijske uprave Vukovarsko-srijemske Ante Zovaka i to zbog, kako stoji u pozivu, niza spornih postupanja policije koja na cijeli ovaj slučaj bacaju sjenu.

VIDEO Uhićen vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, troje policajaca i dva civila

- Posebice tu mislim na nedopustivo dugo kriminalističko istraživanje i izvide, isto je trajalo gotovo godinu dana, a koje je u konačnici dovelo do otvaranja istrage za šest osoba, među kojima se nalaze i troje policijskih službenika za koje postoji osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, od kojih se dvoje temeljem odluke nadležnog suda nalaze u istražnom zatvoru (jedna policijska službenica se ne nalazi u istražnom zatvoru samo zato jer je trudna) - piše Hajdaš Dončić. Dodao je i kako mu je simptomatično da su ti policijski službenici, unatoč utvrđenim nepravilnostima od strane Službe za unutarnju kontrolu koja je svoje postupanje dovršila u svibnju 2022. godine, normalno nastavili raditi, te su udaljeni iz službe tek nakon određivanja istražnog zatvora odnosno otvaranja istrage, što smatram izuzetno spornim.

Hoće li do zajedničke sjednice doći vidjet će se do ponedjeljka kada je rok do kada članovi odbora moraju odgovoriti jesu li za održavanje iste, ali šanse za to su male jer vladajući koji imaju većinu u odborima na saslušanja u Saboru pristaju rijetko.

Župan Damir Dekanić i troje policijskih službenika privedeni su na ispitivanje na Županijski sud u Osijeku
1/9

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije