Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUD ODLUČIO

Dekanić i ostali uhićeni idu u istražni zatvor: Odvjetnik otkrio kako se branio

Župan Damir Dekanić i troje policijskih službenika privedeni su na ispitivanje na Županijski sud u Osijeku
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/9
16.03.2023.
u 20:11

Osječki sud je odlučio da Dekanić i uhićeni policajci idu u istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Prihvaćeni su argumenti tužiteljstva i zbog opasnosti utjecaja na svjedoke odobren je zahtjev za istražnim zatvorom.

Sud je, kako doznajemo, prihvatio argumente tužiteljstva da se radi o sumnji na počinjenje kaznena djela, ali i sumnji na utjecaj na brojne svjedoke. Istražni zatvor nije tražen za trudnu policajku koju se također dovodi u vezu s nezakonitostima povezanima s prošlogodišnjom prometnom nesrećom. Sve je potvrdio i Davor Mitrović, glasnogovornik suda u Osijeku

Dekanićev odvjetnik istaknuo je da se njegov branjenik aktivno branio te da je ostao kod svog prvog iskaza kojeg je dao i prvog dana. rekao je kako ne zna kako su se branili ostali okrivljenici. 'Predugo traje ta priča, ovo je nekakav zaključak i on je nekako dočekao da se ova priča rasplete. Očekivali smo ovakvu odluku i on je smiren. Kada se ispitaju svjedoci on će biti pušten. Uložit ćemo žalbu, svakako', rekao je odvjetnik uhićenog župana Davor Ćavar.

'Danas je sudac istragena prijedlog USKOK-a odredio istražni zatvor za pet osumnjičenih osoba, a među kojima je i župan Damir Dekanić. Sud je procijenio da postoji realna opasnost utjecaja na svjedoke i zato je donesena ova odluka', rekao je Darko Dodig , zamjenik ravnateljice USKOK-a. 

Podsjetimo, pet minuta prije 14 sati župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić je bez riječi i sa sakoom prebačenim preko lisica u pratnji policije ušao na Županijski sud u Osijeku gdje je održano ročište na kojem je sudac istrage odlučio o zahtjevu USKOK-a za određivanje istražnog zatvora protiv njega i još četvero osumnjičenih za skrivanje dokaza o prometnoj nesreći prije godinu dana u Cerni. Ročište traje dulje od predviđenog. 

Za razliku od Dekanića koji nije skrivao pogled od novinara dvoje su osumnjičenih lice zakrivali kapuljačama. Nakon ročišta i objave hoće li završiti iza rešetaka očekuju se izjave i tužiteljstva i obrana. Kako doznajemo, svih petero osumnjičenih dalo je iskaz USKOK-u i aktivno iznosilo svoju obranu, a svi su zanijekali krivnju. Trudna policajka nije bila pred sucem.

Dekanić je uoči prošlog Uskrsa sudjelovao u prometnoj nesreći u Cerni, između Vinkovaca i Županje. Dok je on tvrdio da je bio samo suvozač, kao što je zaključeno i u policijskom izvješću, mediji su prenosili tvrdnje svjedoka da je Dekanić, u alkoholiziranom stanju, nesreću izazvao kao vozač u službenom automobilu.

Uskok i policija izvijestili da je uz Dekanića zbog prikrivanja prometne nesreće, odnosno povrede službene dužnosti, osumnjičeno troje policajaca i još dvije osobe. Dekanića, dvoje civila i troje policajaca se tereti za zlouporabu položaja i ovlasti te prikrivanje dokaza i lažno svjedočenje. 

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar MK3
MK3
20:37 16.03.2023.

Kaže AP da valjaju Pupovac, Dekanić i Ojdanić - a da Penava ne valja...

Avatar bokolo
bokolo
23:08 16.03.2023.

Dokaz inteligencije i bahatosti AP kadra.

BA
bacenheider
16:30 16.03.2023.

cisti cirkus,nema zrtava,samo materijalna steta.trebalo ga kazniti i ako je kriv oduzeti vozacku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije