Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETAR ŠIMIĆ

Oglasio se HDZ o sajamskim danima: 'Svi koji žele vratiti radne nedjelje su socijalno neosjetljivi'

Zagreb: Izjava Olega Butkovića i Petra Šimića nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
12.08.2023.
u 19:31

Neradna nedjelja hvalevrijedan je potez naše Vlade, potez koji ne šteti poduzetnicima, a radnicima omogućava dostojanstveni radni tjedan i nedjelju s obitelji! - poručio je Petar Šimić

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) oglasila se nakon što je više gradova i općina, među kojima su i Zagreb i Split, neradne dane odlučilo proglasiti 'sajamskim danima', čime je iskorištena rupa u novom Zakonu o trgovini. HDZ je tako objavom na Facebooku prenio riječi predsjednika Zajednice poduzetnika i obrtnika HDZ-a Petra Šimića koji brani neradne nedjelje i blagdane. 

- Svi koji žele vratiti teret radne nedjelje na djelatnike u trgovini socijalno su neosjetljivi - bili oni poduzetnici ili političari! Oni bi upravo te djelatnike, koji su naši i susjedi i sugrađani, vratili na rad u trgovine tek što su prve nedjelje proveli u krugu svojih najmilijih.

Dodao je i kako zakon ni na koji način ne ugrožava turističku sezonu

POVEZANI ČLANCI:

- Zakon o trgovini - koji je predložila Vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem, a potvrdio Sabor- omogućava 16 radnih nedjelja tijekom godine i ni na koji način ne ugrožava turističku sezonu jer je vidljivo da sve trgovine na obali rade nedjeljom. Zakonom koji je krenuo s provedbom od 1. srpnja ispunjeno je obećanje iz HDZ Izbornog programa Sigurna Hrvatska, a donesen je u konzultacijama sa sindikalistima i poduzetnicima i uz golemu potporu radnika, posebice onih u trgovini. Dobar i balansiran, zasigurno će proći test ustavnosti - dodao je. 

- Neradna nedjelja hvalevrijedan je potez naše Vlade, potez koji ne šteti poduzetnicima, a radnicima omogućava dostojanstveni radni tjedan i nedjelju s obitelji! - poručio je.

>> VIDEO Ovo se ne viđa svaki dan: Stotine balona na vrući zrak ispunile nebo iznad Bristola

Komentara 2

LL
lijepa_li si
21:18 12.08.2023.

u civiliziranim zemljama nedjelja je neradni dan!

EJ
ejStef
20:31 12.08.2023.

Kakve veze ima zabrana rada sa socijalom? Osim što će od nekih vlasnika malih trgovina napraviti socijalne slučajeve... Ovo s osjetljivošću prema ženama koje moraju biti s obitelji je čisti populizam i patetika čime se pokušava u javnosti održati pozitivno mišljenje o tome. Uostalom laž je da nema utjecaja na poduzetnike, već se vidi da se promet niti približno ne raspoređuje na petak i subotu, već da je vidljiv pad... Rad je potrebno regulirati, a ne zabranjivati. Puno bolji efekt imalo bi uvođenje odredbi da radnik ne smije raditi više od 14 nedjelja, zaposlilo bi se još ljudi, a tko želi mogao bi raditi i više zaraditi... Nevjerojatno kako je loš ovaj zakon, toliko populizma, samo šteta, a korist nula...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije