Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VINKO GULIŠIJA

Odvjetnik Josipe Rimac uložio žalbu: Istražni zatvor za nju nije potreban

Josipa Rimac
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/3
09.06.2020.
u 17:16

Ukazuju da se optužbe što joj ih USKOK stavlja na teret ionako mahom temelje na mjerama tajnog nadzora, te dokumentaciji kojom istražitelji bivšu državnu tajnicu povezuju s korupcijom vezanom za vjetropark.

Branitelj Josipe Rimac, odvjetnik Vinko Gulišija uložio je žalbu na rješenje kojim je bivšoj državnoj tajnici u Ministarstvu uprave određen istražni zatvor. Sudac istrage prošli je tjedan zaključio kako Josipa Rimac mora ostati u Remetincu da ne bi utjecala na svjedoke. Međutim, sama Rimac i njezin odvjetnik uvjeravaju u žalbi da istražni zatvor nije potreban, javlja Telegram.

Ukazuju da se optužbe što joj ih USKOK stavlja na teret ionako mahom temelje na mjerama tajnog nadzora, te dokumentaciji kojom istražitelji bivšu državnu tajnicu povezuju s korupcijom vezanom za vjetropark Krš-Pađene, dodjele krških pašnjaka, te potpore Ministarstva gospodarstva.

U tom slučaju, tvrdi Josipa Rimac, nema bojazni da bi mogla boravkom na slobodi na bilo koji način utjecati na iskaze svjedoka.

Ukupno je u ovom slučaju predloženo ispitivanje 49 svjedoka. Među njima su, kako smo već pisali, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i njezini najbliži suradnici, zatim Tena Mišetić, zamjenica predstojnika Ureda predsjednika Vlade i jedna od najbližih suradnika premijera Andreja Plenkovića, te čelni ljudi tvrtke C.E.M.P. čiji su vlasnici Milenko Bašić i Dragan Stipić, pod sumnjom da su dali mito Josipi Rimac da urgira za njih za njihov projekt.

Komentara 3

GE
generacija57
21:20 09.06.2020.

Lopovima je mjesto u zatvoru.

Avatar gunner12345
gunner12345
17:20 09.06.2020.

pa evo jučer je kuščević bio na saboru stranke čak je i govorio uskoro se vraća i rimac, ujeo vuk magare...

LE
LEGENDA
17:47 09.06.2020.

nije potreban zato što i iz zatvora može da upravlja sa družinom. prema tome je suvišan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije