Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIROVNI PLAN

Obama želi da ga Cameron podrži na pitanju palestinske države

telekonferencija
Reuters
21.05.2011.
u 23:11

Tijekom boravka u Buckinghamskoj palači od utorka do četvrtka, američki predsjednik će od britanskog premijera tražiti podršku za plan koji je Netanjahu odbacio kao "neobranjiv"

Mirovni plan koji zahtjeva povratak Izraela na granice iz 1967. izraelski premijer odbacio je kao "neodrživ" i time dodatno narušio američko-izraelske odnose, koji su i pored jakog židovskog lobbyja u SAD već bili poljuljani izraelskom drskošću kad je gradnja novih naselja na spornim teritorijama objavljena upravo u trenutku posjeta američkog podpredsjednika Joea Bidena.

 Već prije Obaminog dolaska, britanski izaslanik za Bliski istok Alistair Burt optužio je Izrael za "destabiliziranje situacije i neporeznu aktivnost":

- Duboko sam razočaran izraelskom objavom 19. svibnja da će garditi još 1.500 stanova u istočnojeruzalemskim predgrađima Har Homa i Pisgat Ze'ev.

 U svom posjetu Velikoj Britaniji, tek trećem državnom posjetu nekog američkog predsjednika u zadnjih 100 godina, Barack Obama odsjest će u Buckinghamskoj palači i sresti se s princom od Walesa i vojvotkinjom od Cornwalla, te biti na neformalnom roštilju u dvorištu Downing Streeta 10. Roštilj za američke i britanske veterane organiziraju Michelle Obama i Samantha Cameron, a njihovi supruzi služit će hranu veteranima i usput "pročavrljati" o brojnim gorućim temama poput rastuće opasnosti od terorizma nakon ubojstva Bin Ladena i situacije u Libiji. No, očekuje se da će glavna tema ipak biti mirovni proces na Bliskom Istoku, i da će Obama od Camerona dobiti podršku u svojim nstojanjima da Izrael privoli na prihvaćanje granica od prije Šestodnevnog rata.

Ključne riječi

Komentara 66

OB
-obrisani-
12:27 22.05.2011.

mudar je ovaj huseinko obamko....jednim udarcem ima da se resi dve muve,ciomasonske i islamskof undamentalne.....pusti ce ih da pobiju medjusobno....neka ih.

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
23:38 21.05.2011.

- Bravo Obama Cioniste će jesti gliste

OR
orisis
09:54 22.05.2011.

Bibi nema mandat za rasprodaju Israela ..Obama i Cameron mogu ponuditi Americhki,odnosno engleski teritorij Palestincima.Vjerujem da su E#nglezi i Ameri dobrodushni i da im budu to dozvolili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije