Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija poziva na oprez

Nova računalna prijevara: Naručio konzolu za igre pa ostao bez 12 tisuća kuna

Internetske stranice za online kupovinu
Slavko Midzor/PIXSELL
13.10.2022.
u 12:53

Policija upozorava građane da budu oprezni i koriste samo poznate web trgovine

O najnovijem u nizu slučajeva računalne prijevare, koji su u posljednje vrijeme sve češći, izvijestili su iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Kako je priopćeno, 32-godišnjak je putem društvenih mreža ostvario kontakt s osobom koja je dala oglas o prodaji konzole za igre u vrijednosti oko četiri tisuće kuna. Nakon toga je e-mailom dobio internetski link te otvorio aplikaciju za plaćanje i unio svoje podatke i podatke bankovne kartice. 

Zatraženo je potvrđivanje plaćanja tri puta, što je i učinio. Potom je saznao da je sa njegovog računa skinuto oko 12 tisuća kuna, te mu se osoba s kojom je prethodno ostvario kontakt više nije javljala. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

Policija upozorava građane da budu oprezni i koriste samo poznate web trgovine. 

- Uvijek ažurirajte lozinke s kojima pristupate kupnji i ne dijelite olako svoje osobne podatke. Provjerite ima li trgovina SSL certifikat, što je važno radi zaštite podataka o plaćanju. Zaštitite svoje računalo instalacijom antivirusnog softvera, te uvijek pazite na koje se mreže spajate. Izbjegavajte otvorene WiFi mreže) i online kupovinu na javnim mjestima - upozorili su iz policije.

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara te savjete kako se zaštiti, možete pronaći na internetskim stranicama policije i na YouTube kanalu MUP-a.

>> VIDEO Kada smijete uključiti svjetla za maglu, a kada zbog toga možete dobiti kaznu?


 

Komentara 2

ZU
Zujim
13:55 13.10.2022.

Dok je ovaca, bit ce i vune.

Avatar Dr Evil
Dr Evil
16:59 13.10.2022.

Škola za život

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije