Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VODOSTAJ NA 205 CM

Nema prijetnje za Karlovac: Stožer civilne zaštite nije se sastao zbog oborina

Ilustracija
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
05.11.2019.
u 21:30

Glavni centar obrane od poplava objavio je da je vodostaj Kupe u Karlovcu večeras u 19 sati 205 centimetara, a pripremne mjere proglašavaju se tek na 500 centimetara vodostaja

Prema visini vodostaja Kupe koji u utorak Karlovcu iznosi 205 centimetara, bez obzira na obilnu kišu, ne očekuje se da bi sutra mogla biti objavljena pripremna mjera obrane od poplave, jer vodostaj neće dosegnuti 500 centimetara kad se proglašava taj stupanj obrane, doznaje se u karlovačkoj Ispostavi Hrvatskih voda.

Glavni centar obrane od poplava objavio je da je vodostaj Kupe u Karlovcu večeras u 19 sati 205 centimetara, da se sutra očekuje 378 centimetara. Objavljeno je da se pripremne mjere proglašavaju na 500 centimetara vodostaja, redovite mjere na 700 centimetara, a na 750 centimetara izvanredne, dok se najviši stupanj- izvanredno stanje proglašava na 830 centimetara vodostaja.

Voditeljica Ispostave Hrvatskih voda Biljana Željeznjak rekla za Hinu je da se danas u Karlovcu sastao Stožer Grada Karlovca kako bi se vidjelo s čime se raspolaže u slučaju bilo kakve elementarne nepogode i da taj sastanak "nije imao nikakve veze s oborinama koje padaju". Sve su sastavnice Civilne zaštite predstavile s kakvom opremom i s kojim brojem ljudstva raspolažu, posebno vatrogasci, komunalne tvrtke i licencirani izvođači Hrvatskih voda.

Načelnik Stožera CZ grada Karlovca i karlovački zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak predstavio je organizacijsku strukturu stožera te mjere funkcioniranja i rekao da je cilj zasjedanja Stožera pravovremena priprema organizacije za mjere mogućih rizika. To je pozdravio i načelnik Stožera CZ Karlovačke županije Josip Ribar.

Karlovac grad na četiri rijeke, Kupi, Korani, Mrežnici i Dobri, u posljednjih nekoliko godina imao pet poplava u nebranjenim dijelovima grada. U tijeku je realizacija etapne izgradnje sustava obrane od poplava uz Kupu  za područje Karlovačke, Sisačko-moslavačke i djela Zagrebačke županije vrijednog ukupno oko 900 milijuna kuna.

>> Pogledajte i ovaj video: Plima poplavila šibensku rivu

Ključne riječi

Komentara 1

ZO
Zooltan
22:25 05.11.2019.

Stožerna vijest

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije