Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPSADNO STANJE

Rijeka je 'pod vodom', zbog olujnog vjetra neki otoci su potpuno odsječeni

Foto: Čitatelj 24sata
1/16
05.11.2019.
u 15:42

DHMZ je zbog olujnog vjetra putem Meteoalarma izdao upozorenja. Za Kvarner je na snazi oštrije narančasto upozorenje, udari vjetra na tom području mogu dostizati čak 95 km/h.

Rijeka je pod vodom, promet je i više nego otežan, a kiša ne prestaje. Teško kretanje gradom dodatno otežava i olujno jugo, a iz istog razloga otkazane su brojne trajektne i katamaranske linije diljem Jadrana.

Zbog vjetra u prekidu su trajektne linije: Lopar-Valbiska, Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirje i Split-Vela Luka-Ubli, Drvenik-Sućuraj (polazak iz Sućurja u 15:00 h otkazan), katamaranske linije: Rijeka-Cres-Mali Lošinj, Rijeka-Rab-Novalja, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Hvar-Vis, Split-Hvar-Korčula, Split-Bol-Jelsa, Dubrovnik-Šipan-Sobra, brodske linije: Komiža-Biševo, Mali Lošinj-Unije-Susak, Zadar-Preko i Vrgada-Pakoštane-Biograd.

Katamaran na liniji Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj plovi bez pristajanja u luke Rivanj i Sestrunj, prenosi 24sata.

DHMZ je zbog olujnog vjetra putem Meteoalarma izdao upozorenja. Za Kvarner je na snazi oštrije narančasto upozorenje, udari vjetra na tom području mogu dostizati čak 95 km/h.

Također, zbog vjetra se vozi uz ograničenje brzine od 100 km/h na dionicama autoceste A1  tunel Mala Kapela - Brinje - Žuta Lokva - Otočac i Zadar 2 - Benkovac - Pirovac - Skradin, izvijestio je HAK.

Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica u oba smjera. Obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar.

Županijska cesta ŽC5031 Zamost-Čabar, zbog poplave se zatvorena je za sav promet.

HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Komentara 9

PR
prajdali100
16:17 05.11.2019.

U svakom zlu ima i nešto dobro.Kao što se vidi iz priloženog nigdje prašine.

MM
Marljivi mrav
15:53 05.11.2019.

Bude došla Kolinda u pomoč. (Volontirat)

I1
Idiot_1
16:28 05.11.2019.

Živjela Oluja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije