Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže policijsku zaštitu

'Nema kraja krađama, nasilju nad starijima, osoblju u lokalima, prodavačicama, djeci...'

Kotoriba
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
23.01.2020.
u 16:19

Na društvenim mrežama pokrenuta je peticija za ponovno otvaranje policijske postaje u Kotoribi

Nakon napada na djelatnika kafića u Kotoribi u Međimurskoj županiji, na društvenim mrežama pokrenuta je peticija za ponovno otvaranje policijske postaje u Kotoribi.

– U zadnje vrijeme upoznati ste s nemilim događajima koji su zadesili naš kraj od strane romske nacionalne manjine. Nemoćni smo protiv njihovog terora nad većinskim stanovništvom. Nema kraja krađama, nasilju nad starijima, osoblju u lokalima, prodavačicama, djeci na cesti, školi... Ljudi se u našoj maloj sredini osjećaju nesigurno i izigrano! Smatramo da bi ponovnom uspostavom rada PP Kotoribe ipak bili malo zaštićeniji od takvih napada – piše u peticiji čiji pokretači traže 24-satno policijsko dežurstvo.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović prošle je godine poslušao apele iz Međimurja i osigurao dolazak 27 novih policajaca u Policijsku upravu međimursku nakon prosvjeda mještana u Čakovcu nazvanog "Želim normalan život".

Saborska zastupnica Božica Makar (HNS) od ministra Božinovića zatražila pak je ovih dana pojačanje u policijskoj postaji Ludbreg u Varaždinskoj županiji. Na sam Badnjak u kuću njezine 82-godišnje majke upali su razbojnici, opljačkali je i isprebijali. 

– Od strane policije je utvrđeno da se i ovdje radi o pripadnicima romske nacionalne manjine koji su se nedavno doselili i imaju evidentirano niz kaznenih i prekršajnih djela. Ne želim generalizirati i reći da je romska nacionalna manjina problematična, ali na žalost, velik dio pojedinaca jest – rekla je Makar. Kaže da ne dijeli ljude po nacionalnoj osnovi, boji kože i opredjeljenju, no da treba poštivati zakone koji vrijede za sve, bez obzira radi li se o Hrvatima ili pripadnicima nacionalne manjine.

– Došlo je do toga da se naši mještani više ne usude izlaziti na ulice i da nisu sigurni u svojim domovima – istaknula je. Njezin kolega zastupnik Veljko Kajtazi uzvratio je da se zakoni moraju primjenjivati i poštovati, ali "neće dozvoliti da se proziva cijela romska zajednica i generalizira", te da počinitelji imaju ime i prezime.

Ključne riječi

Komentara 94

Avatar OathBringer
OathBringer
16:45 23.01.2020.

Kajtazi, jednostavnije je navesti one koji nisu krivi. Lista bi bila bitno bitno kraća. No ne žalim leftardicu iz HNS-a, žalim njenu mamu koja je bila sama na Badnjak, a po svemu sudeći živi sama i dalje. Taj naziv Romi je "politički korektan" no netočan. To su cigani.

DU
Deleted user
16:52 23.01.2020.

Cakovec, Ludbreg, Kotoriba - cijelo Medjimurje i okolica Varazdina...provaljene kuce i vikendice, pretucena starica, napadnut dostavljac pizze sa nozom pod vrat od strane par Cigna koji su jelte narucili pizzu ali bez namjere da je plate..."nisu svi takvi "...Nisu .Njih mozda 50ak nije ali vecina tih Cigana - je ! i zato treba primjeniti tu francuski (Sarkozyev) kljuc : pri svakom nasilnom cinu i pljacki koju pocine - deportacija u Burgarsku ,Rumunjsku, Srbiju u p.materinu i oduzimanje svih prava. Lako je biti "demokrata" i za ljudska prava u toplom uredu i Saboru u ZG , dodji ti zivjet u Medjimurje pa da te vidim.

KO
komunikolog
16:46 23.01.2020.

"Ne želim generalizirati i reći da je romska nacionalna manjina problematična, ali na žalost, velik dio pojedinaca jest – rekla je Makar." Ova kao da je antifa. Ili jesu ili nisu? Da je ovo izjavio kakav desničar, Vrdoljak bi podnio kaznenu prijavu. A ona je sa Kajtazijem u koaliciji. Teatar apsurda!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije