Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nakon 40 godina zatvoreno raskrižje piste i ceste u Zemuniku

Nekima je prolazak aviona preko ceste bio atrakcija, a nama je cijelo vrijeme to bila velika opasnost kako za zračni tako i za cestovni promet, kaže ravnateljica Zračne luke Zadar Katica Pupić-Pakrač.
07. travnja 2010. u 10:32 13 komentara 7 prikaza
zemunik (1)
Foto: Željko Mršić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Jutros u deset sati zatvoreno je raskrižje avionske piste i ceste kod zadarske zračne luke.

- Nakon 40 godina dočekali smo i taj dan. Iako je nekima je prolazak aviona preko ceste bio atrakcija, nama je cijelo vrijeme to bila velika opasnost kako za zračni tako i za cestovni promet. U ovih su se 40 godina na tom raskrižju dogodili deseci prometnih nesreća, jedna i sa smrtnim ishodom. U posljednje se vrijeme rampa na raskrižju u špici sezone spuštala i stotinjak puta dnevno, a sada takvih problema više neće biti - rekla je ravnateljica Zračne luke Zadar Katica Pupić-Pakrač.

Zatvaranje ceste kod Zračne luke Zemunik uvjetovala je Europska komisija za zatvaranje pregovaračkog poglavlja Prometna politika, a najavljenih prosvjeda stanovnika Zemunika zbog zatvaranja ceste nije bilo jer im je ministar Božidar Kalmeta obećao gradnju podvožnjaka ispod avionske piste početkom sljedeće godine.

Kompanije
ŠTO NAS ČEKA
Koja je tajna rasta velikih kompanija - software koji zna sve o njihovim kupcima

A1 izdvaja za Vas

 • izbrisan:

  Koji smo mi papci!!!!!! Sami nista ne znamo,nista ne mozemo,ali kad se nekome iz EU digne,sve se moze.

 • Vinko37:

  Ova domacica Katica, zaduzena za peglanje aerodroma u zadru, trebala bi obavezno procitati komentar od - punkofer.Njegova ideja je prava.

 • Avatar punkufer
  punkufer:

  Budalaštine. Tamo je promet rijedak i to nikada nije bio problem. Od toga treba napraviti turističku atrakciju i na tome zarađivati! Ali za to treba imati malo mašte i poslovnog duha...