Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nacionalni forum Požege: Poskupljenja bez razloga

Tvrde da je cijena vode za kućanstva po metru kubnom porasla sa 3,34 na 3,98 kuna, varijabilni dio osnovne cijene odvodnje otpadnih voda sa 1,54 na 1,81 kuna, te varijabilni dio osnovne cijene pročišćavanja otpadnih voda sa 1,10 na 1,23 kuna po prostornom metru
07. srpnja 2014. u 13:12 1 komentara 310 prikaza
voda
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

- Iako su početkom godine, prilikom predstavljanja razdvajanja Tekije i Komunalca, čelnici Grada i dvije tvrtke najavili da poskupljenja vode neće biti, voda u Požegi je poskupjela, bez da je za to bilo razloga, pogotovo što je JP Tekija imala oko 13 milijuna kuna zadržane dobiti- ističe se u priopćenje Nacionalnog foruma za grad Požegu koje je potpisao njegov koordinator Damir Majer.

Tvrde da je cijena vode za kućanstva po metru kubnom porasla sa 3,34 na 3,98 kuna, varijabilni dio osnovne cijene odvodnje otpadnih voda sa 1,54 na 1,81 kuna, te varijabilni dio osnovne cijene pročišćavanja otpadnih voda sa 1,10 na 1,23 kuna po prostornom metru. Slični su omjeri i za socijalno ugrožene.

Tako će cijena vode, za prosječnu obitelj koja troši 20 m3 mjesečno, porasti za 21 kunu (bez PDV-a) mjesečno ili za oko 285 kuna godišnje. Za socijalno ugrožene porast će za oko 200 kuna godišnje. Ovaj izračun odnosi se samo na ono što odlazi JP Tekiji. 

Čini se kako je to bilo „obećanje ludom radovanje“, jer upravo je poskupljenje odobrio gradonačelnik.

- Ovo poskupljenje nema veza sa onim koje je nametnula država od 1. travnja jer su požeški komunalci dodatno digli cijene- nastavlja Damir Majer i dodaje da su čelnici grada i Tekije ovog proljeća čak najavljivali mogućnost smanjenja cijene vode!

Teško je povjerovati da u gradskoj vlasti ne znaju da je voda poskupjela i to zbog povećanja na zahtjev JP Tekije. Izglednije je da se javnost svjesno obmanjuje.

>> Evo koliko će nam u Zagrebu biti skuplja voda od 1. travnja

Ivo Žinić
Politički kraj još jednog HDZ-ovca
Žinić gubi kuću koju mu je ‘darovala’ država?
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
  • Avatar mlijeko
    mlijeko:

    Priznao dogradonačelnik na sjednici GV da je ovo sve točno, ali opet nismo saznali razloge poskupljenja...očito treba namiriti plaće svih podobnih zaposlenih u posljednje vrijeme...