Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promet

Na autocestama više vozila, a manje naplaćene cestarine

'16.08.2013., Lucko - Na izlazu s autoceste A1 prema Zagrebu kolona vozila duga je oko 5 kilometara, a na valove se stvaraju i duze kolone. Najvece guzve ocekuju se za vikend. Photo: Borna Filic/PIXSE
Foto: Borna Filic/PIXSELL
01.07.2019.
u 14:33

Na autocestama prometovalo 714,5 tisuća vozila ili 3 posto više nego u istom vikendu prošle godine, pri čemu je naplaćeno nešto više od 38,5 milijuna kuna cestarine ili 1 posto manje.

Na autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta (HAC) i Autoceste Rijeka-Zagreb (ARZ) proteklog je vikenda, kao i cijelog prošlog tjedna, prometovalo više vozila nego u usporedivim datumima prošle godine, dok je i za vikend i u tjednu naplaćeno manje cestarine, doznaje se iz HAC-a.

Po podacima HAC-a, proteklog je vikenda, od 28. do 30. lipnja, na autocestama kojima upravlja HAC i ARZ prometovalo 714,5 tisuća vozila ili 3 posto više nego u istom vikendu prošle godine, pri čemu je naplaćeno nešto više od 38,5 milijuna kuna cestarine bez PDV-a ili 1 posto manje.

Video - Veće cijene cestarine

 

Manje naplaćene cestarine bilo je i u cijelom prošlom tjednu na tim autocestama u usporedbi s istim datumima prošle godine, odnosno u tjednu od 25. lipnja do 1. srpnja ove godine naplaćeno je ukupno 79,1 milijun kuna bez PDV-a ili 1 posto manje.

Istodobno, u tom je tjednu po tim autocestama zabilježen 1,7 posto veći promet nego lani, sa gotovo 1,5 milijuna vozila.

Više vozila nego lani zabilježio je i koncesionar Autoceste Zagreb-Macelj (AZM), kojom je za vikend, od 28. do 30. lipnja, prošlo ukupno 97,5 tisuća vozila, što je oko 2 posto više nego u istim danima prošle godine. Taj koncesionar ne objavljuje podatke o naplaćenoj cestarini.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
15:43 01.07.2019.

Kako to, kako to kako to? Netko ih sabotira...protiv njih lobira...

DA
DarthVader
18:28 01.07.2019.

Znaci da su se svercali, kao i takozvani purgeri u ZET tramvajima i autobusima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije