Naslovnica Vijesti Hrvatska

Na autocestama više vozila, a manje naplaćene cestarine

Na autocestama prometovalo 714,5 tisuća vozila ili 3 posto više nego u istom vikendu prošle godine, pri čemu je naplaćeno nešto više od 38,5 milijuna kuna cestarine ili 1 posto manje.
01. srpnja 2019. u 14:33 2 komentara 769 prikaza
'16.08.2013., Lucko - Na izlazu s autoceste A1 prema Zagrebu kolona vozila duga je oko 5 kilometara, a na valove se stvaraju i duze kolone. Najvece guzve ocekuju se za vikend. Photo: Borna Filic/PIXSE
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Na autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta (HAC) i Autoceste Rijeka-Zagreb (ARZ) proteklog je vikenda, kao i cijelog prošlog tjedna, prometovalo više vozila nego u usporedivim datumima prošle godine, dok je i za vikend i u tjednu naplaćeno manje cestarine, doznaje se iz HAC-a.

autocesta, cestarina, naplatne kućice Teškoće vozača Oprez, novi uređaji mogu pogrešno naplatiti cestarinu!

Po podacima HAC-a, proteklog je vikenda, od 28. do 30. lipnja, na autocestama kojima upravlja HAC i ARZ prometovalo 714,5 tisuća vozila ili 3 posto više nego u istom vikendu prošle godine, pri čemu je naplaćeno nešto više od 38,5 milijuna kuna cestarine bez PDV-a ili 1 posto manje.

Video - Veće cijene cestarine

 

Manje naplaćene cestarine bilo je i u cijelom prošlom tjednu na tim autocestama u usporedbi s istim datumima prošle godine, odnosno u tjednu od 25. lipnja do 1. srpnja ove godine naplaćeno je ukupno 79,1 milijun kuna bez PDV-a ili 1 posto manje.

HAC Pojačan promet Nemojte se iznenaditi ako ste krenuli na put. Od danas veće cijene cestarina

Istodobno, u tom je tjednu po tim autocestama zabilježen 1,7 posto veći promet nego lani, sa gotovo 1,5 milijuna vozila.

Više vozila nego lani zabilježio je i koncesionar Autoceste Zagreb-Macelj (AZM), kojom je za vikend, od 28. do 30. lipnja, prošlo ukupno 97,5 tisuća vozila, što je oko 2 posto više nego u istim danima prošle godine. Taj koncesionar ne objavljuje podatke o naplaćenoj cestarini.

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
  • Deleted user:

    Kako to, kako to kako to? Netko ih sabotira...protiv njih lobira...

  • DarkLord:

    Znaci da su se svercali, kao i takozvani purgeri u ZET tramvajima i autobusima.