Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pojačan promet

Nemojte se iznenaditi ako ste krenuli na put. Od danas veće cijene cestarina

HAC
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/6
15.06.2019.
u 08:31

Sezonske cijene cestarina primjenjuju se za I.A te I. i II. skupinu vozila

Od danas pa do 15. rujna vožnja autocestama pod upravljanjem HAC-a i ARZ-a bit će skuplja jer će na snazi biti sezonske cestarine. HAC također upozorava da se već tijekom ovog vikenda očekuju gužve na cestama, pa vozače upozoravaju na oprez.

Sezonske cijene cestarina primjenjuju se za I.A te I. i II. skupinu vozila, dok se na III. i IV. skupinu vozila poskupljenje ne primjenjuje.

Tako će, primjerice, cijena cestarine na relaciji Zagreb - Dugopolje (Split) za I. skupinu vozila odnosno osobne automobile porasti sa 181 na 200 kuna, Zagreb - Karlovac s 19 na 21 kunu, Zagreb - Rijeka sa 70 na 77 kuna, a Zagreb - Lipovac sa 128 na 141 kunu.

HAC tijekom ovog vikenda očekuje pojačani promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb prema moru, te na A3 Bregana-Lipovac prema Slavoniji. Također, očekuje se i veći priljev vozila te moguća kraća čekanja na naplatnim postajama:  Lučko, Zagreb-istok, Sveta Helena i Bregana.

Ključne riječi

Komentara 12

TH
theodor2222
09:10 15.06.2019.

plačamo duplo skuplje cestarine nego bi morali jer je adeze popljačkao pare u hac-u

A7
A7ibaba
09:19 15.06.2019.

Hrvatska je jedina drzava gdje se cestarina naplacuje 6 puta. Kroz gorivo,registraciju automobila,PDV, financiranje iz proracuna, Eu fondova i samu naplatu cestarine kad se vozis autocestom. Kad covjek sve to zbroji ispadne te put od zagreba do lipovca 2000 kuna

VO
vorda400
09:11 15.06.2019.

Jedva su dočekali da dignu cijene a nama tri puta naplate cestarine na gorivu, registraciji vozila i evo na autocesti slučajna država uhljebistan treba im ljudi za održavanje a zaposle ekipu u urede gdje ih je odavno previše

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije