Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strava u Kini

Muškarac zaklao troje djece i njihova odgojitelja

nož
Agencije
04.08.2010.
u 11:30

Lokalne vlasti nisu htjele davati izjave o ovoj tragediji s obzirom na to da pokušavaju ograničiti medijsko praćenje otkako su napadi na škole i vrtiće u Kini postali sve češći.

Troje djece i jedan odgojitelj ubijeni su u novom napadu na dječje vrtiće u Kini. Nepoznati napadač upao je u dječji vrtić u gradu Zibu u provinciji Shandong naoružan nožem te zaklao troje djece i jednog odgojitelja, ozlijedivši najmanje 20 djece i djelatnike vrtića.
Lokalne vlasti nisu htjele davati izjave o ovoj tragediji s obzirom na to da pokušavaju ograničiti medijsko praćenje otkako su napadi na škole i vrtiće u Kini postali sve češći. Podsjećamo, sličan napad na dječji vrtić dogodio se 12. svibnja kada je napadač nožem ubio devet osoba, a istog mjeseca u vrtiću u Jiangsu nožem je ubijeno 29 osoba. U razdoblju od ožujka do svibnja 2010. godine dogodilo se najmanje pet napada u školama diljem Kine. Dva napadača već su pogubljena, a dvojica su počinila samoubojstvo. U lipnju je jedan napadač također osuđen na smrtnu kaznu.

Ključne riječi

Komentara 6

MA
mališa
09:20 05.08.2010.

Trebao je zaklati svog odgojitelja.

OB
-obrisani-
12:19 04.08.2010.

U Kini je dozvoljeno zakonom samo jedno dijete. Za drugo se plaća porez. Može biti da su ovi ubojice izgubili nekako svoje dijete pa sada pokazuju bijes na sustav. Zanimljivo je da policija dolazi ubiti dijete koje se skrivečki odgajalo, koje nije platilo porez. U Kini se po ulici mogu vidjeti ljudski fetusi, ili mrtvorođenčad. (Znam iz novina i reportaža). Dakle nikog briga za ovakve ubojice...

AA
Aartur
13:05 04.08.2010.

Ipak, tješi me što se ubojica neće o trošku poreznih obveznika izležavati po zatvorima do duboke starosti. U Kini nema slobodnih vikenda za ovakve ubojice nego samo streljački vod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije