Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRANSPARENTNA EVIDENCIJA

MUP uvodi Kalendar nasilja kojim će izvještavati o obiteljskom nasilju

mup
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
03.04.2019.
u 14:52

Cilj ovog noviteta je da se javnost upozna s brojnošću kaznenih djela i prekršaja po kojima policija i druge nadležne službe svakodnevno postupaju

Ministarstvo unutarnjih poslova RH (MUP) uvrstilo je na svoju internetsku stranicu Kalendar nasilja, putem kojeg namjerava svakodnevno izvještavati javnost o nedjelima iz domene obiteljskog nasilja, izvijestili su u srijedu iz MUP-a.

Kalendar nasilja nalazi se na naslovnoj stranici internetske stranice MUP-a, a odabirom datuma zainteresirani će dobiti podatak o kaznenim djelima i prekršajima iz domene obiteljskog nasilja na koja se policija odazvala proteklog dana, odnosno u prošla 24 sata.

Klik mišem na 3. travnja pokazao je tako da je u protekla 24 sata na području Hrvatske iz docILmene nasilja u obitelji evidentirano 19 događaja.

Cilj je upoznati javnost s brojnošću kaznenih djela i prekršaja po kojima policija i druge nadležne službe svakodnevno postupaju, daleko od očiju javnosti, izvijestio je MUP.

Prilikom tog izvješćivanja neće se objavljivati podaci koji bi mogli otkriti identitet žrtve, svjedoka ili počinitelja nedjela niti detalji samog događaja.

MUP upozorava da se nasilje u obitelji događa u „četiri zida“, ali tamo ne treba i ostati! Njegove posljedice trpe žrtve, šira obitelj, ali i cijelo društvo.

Prometna policija dijelila ruže povodom Dana žena

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije