Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
selak: 'lažu'

MORH: Željeli smo dati obol pukovniku Ivandiću, ne umanjujemo značaj brigadira Selaka

Ivan Selak
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
15.05.2022.
u 22:30

- Nitko time ne umanjuje povijesne činjenice niti zasluge brigadira Ivana Selaka i njegov značaj u Domovinskom ratu - ističu iz Ministarstva obrane RH

Postavljanjem eksponata MiG-21 u vojarni "Knez Trpimir" želi se dati obol pukovniku Ivici Ivandiću i nitko time ne umanjuje zasluge brigadira Ivana Selaka i njegov značaj u Domovinskom ratu, priopćio je u nedjelju MORH u pojašnjenju sutrašnjeg događanja u vojarni u Divuljama.

MORH je, naime, najavio da će sutra biti održano otkrivanje eksponata MiG-a 21 u vojarni "Knez Trpimir" u Divuljama u povodu 30. obljetnice preleta MiG-om pukovnika Ivice Ivandića s aerodroma iz Srbije na aerodrom Split, a potom je uslijedilo i pojašnjenje. Hrvatsko ratno zrakoplovstvo (HRZ) željelo je dati obol pukovniku Ivici Ivandiću kao jedinom od pilota koji su za vrijeme Domovinskog rata preletjeli u Hrvatsku, a čiji prelet još nije obilježen postavljanjem eksponata MiG-a, pojašnjavaju iz MORH-a.

Navode da se u spomen na prelete drugih pilota već postavljeni eksponati - MiG kojim se obilježava prelet brigadira Selaka postavljen na ulazu u vojarnu "Pukovnik Marko Živković" na Plesu, MiG kojim se obilježava prelet pukovnika Danijela Borovića postavljen na ulazu u vojarnu "Hrvatski branitelji Istre" u Puli i MiG u spomen na prelet stožernog brigadira Rudolfa Perešina postavljen u Gornjoj Stubici.

- HRZ je organizirao događaj, a s obzirom na to da je riječ o eksponatu u čast pukovniku Ivandiću, sam događaj zamislili su kao obilježavanje preleta s aerodroma Ponikve pokraj Užica u Srbiji na aerodrom Split, koji je u neposrednoj blizini vojarne 'Knez Trpimir' u Divuljama - naveo je MORH.

- Nitko time ne umanjuje povijesne činjenice niti zasluge brigadira Ivana Selaka i njegov značaj u Domovinskom ratu - ističu iz Ministarstva obrane RH.

Selak: I bolje da me nisu pozvali

Brigadir Selak, koji je isti dan kad je kod Splita sletio Ivandić, svojim MiG-om sletio na aerodrom Pleso kod Zagreba, na sutrašnje obilježavanje 30. obljetnice toga preleta nije pozvan. U razgovoru za "Dnevnik" Nove tv Selak je, uz ostalo, rekao kako je i bolje da ga nisu pozvali te prozvao ministra obrane Marija Banožića.

- Nemam pojma koji je razlog, ali mislim da je bolje da nisam pozvan. Jer onaj koji poziva, za mene bi bilo sramota biti u njegovom društvu - dodao je.

Odbacio je i tumačenje MORH-a da on već ima svoj eksponat.

- Kao i obično, lažu. Ili su ga postavili da da ja uopće ne znam - rekao je Selak.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar mofo
mofo
23:30 15.05.2022.

Dobro i jel je "novinar" otišao na ulaz u vojarnu "Pukovnik Marko Živković" na Plesu i provjerio tko laže?

KR
kronika20
22:46 15.05.2022.

Selak je očito politikant koji se pravi herojem, .a pobjegao je samo zato jer mu je tu bila obitelj

LL
lijepa_li si
08:25 16.05.2022.

...podilit ih treba, da ih manje ima... nećete! niste niprije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije