Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhvatili piromana s Opatovine

Mjesecima noću hodao po gradu i palio kante i štandove

požar Opatovina
Foto: PUZ
1/4
04.05.2020.
u 10:57

Kolika je ukupna šteta nastala u požarima koje je izazvao 38-godišnji piroman još uvijek nije utvrđeno...

Zbog više paleža sumnjiči se 38-godišnjak. Kako je priopćila zagrebačka policija, sumnja se da je 18. prosinca 2019. u 4.20 sati došao u Tkalčićevu ulicu i ušao u dvorište zgrade gdje je prišao smetlarniku te je zapalio smeće u kantama. Vatra se uskoro proširila na pročelje stambene zgrade, koje je oštećeno jer je došlo do termičke destrukcije žbuke pročelja zgrade.

Oštećeni su okvir i krila prozora na podestu između prizemlja i prvog kata te su pukla stakla na prozorima stana na prvom katu. Za vrijeme požara u stanu su bila žena i njezino dvoje maloljetne djece, a iz stana su uspjeli izaći nakon što su vatrogasci nasilno otvorili vrata njihova stana. Požar se proširio i na parkirani osobni automobil marke Chevrolet Captiva zagrebačkih oznaka.

Osim za ovaj požar, 38-godišnjak se sumnjiči i za onaj koji je nedavno uznemirio stanovnike Opatovine. Sumnja se da je 22. travnja 2020. godine u 3.20 došao do terase ugostiteljskog objekta u Vlaškoj ulici gdje je otvorenim plamenom zapalio plastičnu oblogu konstrukcije krovišta terase.

Uslijed požara zapalile su se dvije električne grijalice, dvije klupe za sjedenje a oštećene su i pločice. Nakon toga, sumnja se da je 38-godišnjak pješice otišao do haustora Ulice Pod zidom, pa zatim na Opatovinu gdje je zapalio drveni štand.

Požar se proširio na parkirani Fiat Stilo zagrebačkih oznaka koji je bio parkiran ispred štandova, a automobil je u potpunosti izgorio. U požaru je izgorjelo i nekoliko kanti za otpad, a popucala su i stakla na prozorima okolnih stanova.

Kolika je šteta pričinjena u ovim požarima, još uvijek nije utvrđeno, no cijeni se većom. Osumnjičeni će nakon ispitivanja na policiji i tužiteljstvu vjerojatno biti doveden pred suca istrage radi određivanja istražnog zatvora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije