Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar u varaždinu

Ministar Vrdoljak: Najveći problem je kreditna sposobnost građana

ivan vrdoljak (1)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/7
19.06.2012.
u 14:33

Sigurno da danas nije ista situacija kakva je bila prije deset godina kada se počelo s ovim projektom, rekao je ministar Vrdoljak

– Projekt Poticane stanogradnje i dalje je najbolji model za rješavanje stambenog pitanja, samo ga treba prilagoditi današnjim vremenima i uvjetima na tržištu. Sigurno da danas nije ista situacija kakva je bila prije deset godina kada se počelo s ovim projektom. Tržište POS-a ima svoje kupce, ako se svi parametri u njemu dobro odrede, od grada do same lokacije na kojoj će se graditi. POS je živo tijelo koje generira tržište nekretnina. Stoga se radi na izmjenama zakona o POS-u kako bi ga se ubrzalo i moderniziralo – istaknuo je Ivan Vrdoljak, ministar graditeljstva i prostornog uređenja za posjeta Varaždinu, koji je među prvima u Hrvatskoj počeo s projektom Poticane stanogradnje.

– I dalje je najveći problem kreditna sposobnost građana, posebno onih mlađih koji su u potrazi za svojim prvim stanom. Stoga i na tom području treba pronaći modele kojima bi im se pomoglo – zaključio je ministar Vrdoljak.

Komentara 16

IN
InfoMan
15:08 19.06.2012.

Kreditna nesposobnost je samo jedna od posljedica 20 godisnjeg sustavnog unistavanja i pljackanja naroda. Lako sto su ljudi kredino nesposobni, ali daleko veca opasnost je sto su totalno bezvoljni, depresivni bez ikakva cilja u svom zivotu. S takvim narodom ni carobnjak ne moze napraviti nista jer uvijet da bi se zemlja izvukla iz krize je MOTIVIRAN i ZADOVOLJAN narod!

Avatar Grunf
Grunf
15:19 19.06.2012.

draga gospodo za sve u ovoj državi je bitna platežna moć a ne kreditna sposobnost ili želje i sposobnosti

CA
cavecanem
15:02 19.06.2012.

najveći problem je vrdoljak i njegova vlada zbog koje su građani kreditno nesposobni jer treba poplaćat silne poreze da bi vrdoljak i njegova ekipa mogli pametovat po novinama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije