Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crvene kuće

Ministar Matić uručio 65 ključeva za stanove zadarskim braniteljima

branitelji, stanovi (1)
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/6
22.05.2012.
u 15:17

U gradnju stanova u naselju Crvene kuće u zapadnom dijelu Zadra uloženo 25,7 milijuna kuna.

Dvije godine nakon polaganja kamena temeljca u naselju Crvene kuće u zapadnom dijelu Zadra ministar Predrag Matić Fred danas je zadarskim braniteljima uručio 65 ključeva za stanove u čiju je gradnju uloženo 25,7 milijuna kuna.

– Stambeno zbrinjavanje hrvatskih branitelja teče presporo i tek smo na pola puta. Još 15 tisuća branitelja i njihovih obitelji čeka svoj dom, od toga 770 u Zadarskoj županiji. Gradnja ovih stanova dug je države prema njima. Želim vam da ovdje živite dugo i sretno – poručio je ministar prije uručivanja ključeva i vlasničkih listova okupljenim braniteljima i članovima njihovih obitelji koji su tek jučer doznali da će danas dobiti ključeve.

Ministar se osvrnuo i na zahtjev organizacije branitelja HHS-a Hrvatski sokol Osječko-baranjske županije da se članovi Vlade odreknu 12 posto primanja za fond nezaposlenih branitelja.

– Razočaran sam takvim demagoškim izjavama pojedinaca, vjerojatno pokušavaju skupiti političke poenčiće. Ja im to ne branim, ali kad bi se svi ministri odrekli kompletno svojih primanja, mi bismo uspjeli zaposliti osam branitelja. Vlada će se pozabaviti drugim oblicima solidarnosti i pokušati zaposliti 30.000 branitelja – rekao je Matić.

Na pitanje razmišlja li MORH o tome da otkupi neprodane stanove u Hrvatskoj i na taj način pomogne u stambenom zbrinjavanju branitelja, ministar je kazao da je, nažalost, matematika neumoljiva, da je za to potreban velik novac te da se problem neće moći riješiti tako brzo kako bi svi željeli.

U 17 godina, koliko je prošlo od Domovinskog rata, u Zadru je stambeno zbrinuto 430 branitelja.

Komentara 6

BB
brle brkić
16:16 22.05.2012.

Nepiše kojeg su statsa ti hrvatski branitelji jel obični hrvatski branitelj(koji nije imao sreće daga nešta pogodi) to nemože dobit.

OB
-obrisani-
16:51 22.05.2012.

Tko je to napravio, Čačić ili Linić, ha, ha,ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha,

ME
melkior007
08:26 23.05.2012.

Svaki puta kad gledam dodjelu stanova hrvatskim braniteljima, dogne mi se tlak.Bio sam određeno vrijeme hrvatski branitelj i nisam nikad ništa tražio ni dobio, već sam stan kupio na kredit kao i svi normalni građani i radim kao pravnik u firmi.Trebalo je stanove dijeliti samo teškim invalidima, udovicama i djeci poginulih i nestalih braniteljima, a ne braniteljima koji su zdravi, imaju mirovinu i igraju nogomet.Pa ovaj lik na slic koji prima ključeve od Matićai izgleda kao da je potpuno zdrav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije