Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatski ratnici u ukrajini

Milanović: Dok god to nije teroristička organizacija, ne možemo ništa

Zoran Milanović
Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL
1/3
12.02.2015.
u 17:21

– Odlaze i iz drugih država također. I na jednu i na drugu stranu – komentirao je premijer Zoran Milanović

Premijer Zoran Milanović i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirali su danas u Bruxellesu, na upit novinara Večernjeg lista, odlazak pojedinih hrvatskih građana u rat u Ukrajini na strani provladinih snaga.  

– Odlaze i iz drugih država također. I na jednu i na drugu stranu. Dok god to nije teroristička organizacija, ja na to mogu gledati sklono ili nesklono, ali ne možemo ništa. Ali ako se to poveže s terorizmom, ne samo u Ukrajini nego i na Bliskom istoku, to je ozbiljnije – rekao je Milanović. Dodao je kako države EU, a među njima i Hrvatska, "traže načina da djeluju" kad otkriju sudjelovanje nekih svojih građana na strani islamskih militanata.  

– Ljudi iz raznoraznih motiva idu okolo i ratuju iz uvjerenja, radi novca, plijena. Nažalost tako je – zaključio je hrvatski premijer.  Šef HDZ-a Tomislav Karamarko nije želio podrobnije odgovarati na isto pitanje, ustvrdivši da nema dovoljno informacija.

– Treba vidjeti tko je tamo, koliko ljudi, koji su motivi itd. Pa ću onda možda moći komentirati – rekao je Karamarko.

>>Rusija upozorila Hrvatsku: Povucite plaćenike iz Ukrajine!

>>Dao sam otkaz, ostavio ženu i djecu te krenuo pomoći Ukrajincima

Komentara 26

Avatar Idler 3
Idler 3
17:31 12.02.2015.

Reci nam još sam koji su bili tvoji motivi 90-ih.....auuups....

Avatar comparator
comparator
17:36 12.02.2015.

I ova izjava je "plijen i ratovanje" ! Nema razlike u ratovanju samo je oružje drugog tipa. Komunisti po svaku cijenu žele hrvate prikazati pomalo ekstremnih iako se ne razlikujemo od drugih naroda osim što je naša borba za samostalnost bila izuzetno teška pa samim tim ostavila posljedice.

ŽU
žuna
18:14 12.02.2015.

Koliko se ja kužim u stvar, dečki se bore na strani regularne vojske Ukrajine, dakle pomažu braniti Ustavni poredak države. Pobunjeničke skupine, koje su digle pušku na regularnu vlast i vojsku u državi su pandam srpskoj pobuni u Hrvatskoj 1990-1995 i jedine terorističke skupine ,koje uz svesrdnu logistiku u ljudstvu, obuci, oružju majčice Rusije siju teror na teritoriju Ukrajine. Ili su možda pobunjenici goloruki narod koji se brani, kao naši sugrađani u domovinskom ratu? Neki čudan goloruki narod sa tenkovima, oklopnjacima, raketama, haubicama i pješačkim oružjem koje ne koristi ni regularna Ruska vojska, već samo specijalne jedinice Ruske vojske!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije