Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR MEDVED

'Dostaviti ćemo cjelovitu sliku hrvatskih branitelja koji su korisnici svih oblika mirovina'

Tomo Medved
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
16.05.2019.
u 10:42

Napomenuo je i da on na komemoraciju na Bleiburg ide svake godine, očekuje da će proći u redu te je pozvao na poštivanje pravila

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u četvrtak je uoči sjednice Vlade pozvao sve one koji će u subotu sudjelovati na komemoraciji na Bleiburgu da se pridržavaju austrijskih pravila o javnom okupljanju, izrazivši uvjerenje da će komemorativni skup proći u redu.

Ministar Medved, koji će zajedno s ministrom uprave Lovrom Kuščevićem kao izaslanik Vlade sudjelovati na središnjoj komemoraciji u povodu 74. godišnjice bleiburške tragedije, nije htio komentirati je li primjeren prosvjed protiv te komemoracije.

Novinare je zanimalo i kako to da neće biti predstavnika Hrvatskog sabora koji je i pokrovitelj komemoracije, na što je odgovorio da je to odluka predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

Napomenuo je i da on na komemoraciju na Bleiburg ide svake godine, očekuje da će proći u redu te je pozvao na poštivanje pravila.

- Važno je pozvati sve hodočasnike koji će nazočiti komemoraciji da se pridržavaju mjera koje je austrijska strana nametnula i pravila koja su vrlo jasno naglasili, a dostupni su u medijima - izjavio je Medved.

 Potpuno netočnima je ocijenio informacije da je u zadnjih godinu dana porastao broj braniteljskih mirovina.

- Određene strukture i osobe tendenciozno i netočno manipuliraju s tim brojkama. Ovih dana svim medijima ćemo dostaviti cjelovitu sliku hrvatskih branitelja koji su korisnici svih oblika mirovina - kazao je Medved.

Ustvrdio je da će se iz tih podataka moći detaljno utvrditi koliko branitelja koristi mirovine te sve pojedinosti o obliku i visini tih mirovina.

Ključne riječi

Komentara 6

YY
yy1
12:14 16.05.2019.

Ali i cijelovitu sliku partizanski mirovina.

Avatar anlaser
anlaser
12:17 16.05.2019.

71177 mirovina isplaćeno braniteljima po podacima HZMO 31.03.2019.

ZI
zip123
18:37 16.05.2019.

A sta se ceka sa laznim braniteljima?Oni su teret drzave i sramota pravih branitelja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije