Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Dostaviti ćemo cjelovitu sliku hrvatskih branitelja koji su korisnici svih oblika mirovina'

Napomenuo je i da on na komemoraciju na Bleiburg ide svake godine, očekuje da će proći u redu te je pozvao na poštivanje pravila
16. svibnja 2019. u 10:42 7 komentara 409 prikaza
Tomo Medved
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u četvrtak je uoči sjednice Vlade pozvao sve one koji će u subotu sudjelovati na komemoraciji na Bleiburgu da se pridržavaju austrijskih pravila o javnom okupljanju, izrazivši uvjerenje da će komemorativni skup proći u redu.

SABOR POKROVITELJ, ALI... Jandroković odustao od odlaska u Bleiburg, šalje Antu Sanadera

Ministar Medved, koji će zajedno s ministrom uprave Lovrom Kuščevićem kao izaslanik Vlade sudjelovati na središnjoj komemoraciji u povodu 74. godišnjice bleiburške tragedije, nije htio komentirati je li primjeren prosvjed protiv te komemoracije.

Novinare je zanimalo i kako to da neće biti predstavnika Hrvatskog sabora koji je i pokrovitelj komemoracije, na što je odgovorio da je to odluka predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

Napomenuo je i da on na komemoraciju na Bleiburg ide svake godine, očekuje da će proći u redu te je pozvao na poštivanje pravila.

Bleiburg četverogodišnja analiza Stručnjaci: Bleiburg nisu samo žrtve nego i sredstvo za političke obračune

- Važno je pozvati sve hodočasnike koji će nazočiti komemoraciji da se pridržavaju mjera koje je austrijska strana nametnula i pravila koja su vrlo jasno naglasili, a dostupni su u medijima - izjavio je Medved.

 Potpuno netočnima je ocijenio informacije da je u zadnjih godinu dana porastao broj braniteljskih mirovina.

- Određene strukture i osobe tendenciozno i netočno manipuliraju s tim brojkama. Ovih dana svim medijima ćemo dostaviti cjelovitu sliku hrvatskih branitelja koji su korisnici svih oblika mirovina - kazao je Medved.

Bleiburg Pregovori u Bleiburgu Britanski spisi otkrivaju što se dogodilo u Bleiburgu: 'Najgora odluka u mom životu'

Ustvrdio je da će se iz tih podataka moći detaljno utvrditi koliko branitelja koristi mirovine te sve pojedinosti o obliku i visini tih mirovina.

Dijelovi motora
SRCE AUTOMOBILA
Dijelovi motora i zašto ih je bitno poznavati

A1 izdvaja za Vas

  • wwwcroxxx:

    Ali mi želimo da objavite popis Srba koji primaju HR mirovinu te da objavite popis 54.000 umirovljenika partizana koji su stari između 85-120 godina. Ta grupica nas košta 10,5 milijardi kuna godišnje i iznosi više nego sve braniteljske i radničke ... prikaži još! mirovine u Hrvatskoj.

  • yy1:

    Ali i cijelovitu sliku partizanski mirovina.

  • zip123:

    A sta se ceka sa laznim braniteljima?Oni su teret drzave i sramota pravih branitelja.