Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Matić u Savudriji otvorio 11. susret djece hrvatskih branitelja

Kroz niz radionica i igraonica u odmaralištu Veli Jože proći će između 3000 i 3500 djece od 7 do 15 godina
28. kolovoza 2012. u 15:56 3 komentara 11 prikaza
Susreti djece roditelja domovinskog rata (1)
Foto: UHDDR
Pogledajte galeriju 1/3

Ministar Predrag Matić otvorio je danas u dječjem odmaralištu Veli Jože u Savudriji 11. susret djece hrvatskih branitelja, priopćili su iz Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata. Kroz niz radionica i igraonica u odmaralištu Veli Jože proći će između 3000 i 3500 djece od 7 do 15 godina, a na završnom susretu sudjelovat će više od 550 natjecatelja i voditelja.

– Skrb za djecu hrvatskih branitelja jedan je od glavnih ciljeva politike Ministarstva branitelja. To pokazuje i činjenica da ove godine već jedanaesti put sufinanciramo ovo događanje. Bavljenje sportom nije samo zabavna aktivnost, ovdje se stvaraju trajne vrijednosti i prijateljstva, a upravo to je temelj zdravog društva. Ovi mladi ljudi osigurat će da vrijednosti Domovinskog rata nikad ne padnu u zaborav – izjavio je Predrag Matić, ministar hrvatskih branitelja na otvaranju.

Susrete djece hrvatskih branitelja već godinama organizira Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, a njihova svrha je upoznavanje i stvaranje trajnih kontakata među djecom čiji su roditelji bili sudionici Domovinskog rata.

– Velika nam je želja da se ova tradicija nastavi jer kod djece budi osjećaj za stvaranje, a upućuje ih i na pozitivne ciljeve u životu. Cilj susreta je odgajati djecu tako da zavole domovinu upoznavanjem njezinih ljepota i znamenitosti, ali i da shvate kako je to njihovo blago koje mogu dopunjavati vlastitim stvaralaštvom – izjavio je Mario Stipanović, izvršni dopredsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata.

Ovi susreti najveća su manifestacija koju organiziraju udruge iz Domovinskog rata.

Advent u Dalmaciji
Advent u Dalmaciji
Vrijeme je za lampice, druženje i blagdansko raspoloženje
 • Avatar MK
  MK:

  ...nadam se da tu nece biti "partijske" indoktrinacije!

 • -obrisani-:

  Inaće na te susrete idu djeca podobnih branitelja, onih koji su dobri za svaku vlast u Hrvatskoj (nažalost), ja svojoj uredno platim coca-colu doma, jer nemam za more (isto tako nažalost), a sve iz razloga jer me moj otac naučio ... prikaži još! da nekradem tuđe (oteto-prokleto). Iz rata se vratio isto kao što sam otišao. Nema veze neka se djeca vesele.

 • kristov:

  ne vidim crvene marame i pionirske kape sa zvijezdom, a Matić je tamo!