Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOČEKALA PRESUDU

Mara Tomašević: 'Govorio mi je da nije ništa strašno što ponekad dobijem šamarčinu'

Slavonski Brod: Na Općinskom sudu nastavljeno suđenje požeškom županu Alojzu Tomaševiću
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
10.12.2020.
u 13:13

Mara Tomašević progovorila je o zlostavljanju župana Alojza Tomaševića koji je dobio deset mjeseci uvjetnog zatvora

Nakon što je požeškom županu Alojzu Tomaševiću potvrđena presuda za obiteljsko nasilje, o povijesti zlostavljanja  progovorila je Mara Tomašević.

– Više sam preplakala nego što sam bila sretna. Jer uvijek bi napravio neki eksces. Nešto mu ne bi bilo po volji i onda bi bila pljuska, poniženje, prigovor, svađa – prisjetila se ona za Provjereno.

– Znaš kakav sam ja kad popijem. Ja sam bećar... ja tebi ne želim tebi zlo, a to što ponekad dobiješ neku šamarčinu, pa šta je to! To nije strašno, to je normalno – na ovaj se način opravdavao njezin suprug, priča Mara.

Trpjela je to sve do 2016. godine, a onda ga je prijavila. Sudski postupak trajao je četiri godine. U borbi za pravdom i zaštitom pisala je mnogima, obratila se HDZ-u, čak i samom premijeru. No, strahovala je hoće li uspjeti.

– On je meni rekao, u početku, da je HDZ mašinerija koja gazi sve pred sobom tko im stane na put. U jednom sam trenutku mislila da nema ništa od toga i da neću ništa postići – rekla je.

Cijelo se vrijeme nosila s vlastitim strahovima, ali i osudom dijela javnosti, a u jednom je trenutku čak povukla prijavu.

– S muževe strane su sestre, i još neka rodbina malo dalja, rekli zašto sam to napravila, da sam mu uništila karijeru, da šta ja hoću, da sam mogla živjeti kao kraljica – ispričala je.

Objava pravomoćne presude vratila joj je, kaže, sve one tamne misli. Županu Tomaševiću, čovjeku s kojim je Mara provela 35 godina u braku i dobila troje djece, dosuđeno je deset mjeseci uvjetne kazne zatvora.

– Dosta sam uzrujana od svega što se dogodilo otkad sam doznala za presudu. Drago mi je da je ustanovljena istina, ali predugo je to trajalo, predugo i mislim da nije objektivno – rekla je.

Komentara 46

DU
Deleted user
14:00 10.12.2020.

Trebala je Mara njemu reći: zaspat ćeš ti...

DU
Deleted user
14:09 10.12.2020.

Meni je problem o šamaranju i čitati, a kamoli da bi još to i osjetila. Da je ta žena loša i da se nikako ne slažu pa razvedi se, a ne iskazivati fizičku nadmoć.

DU
Deleted user
14:03 10.12.2020.

Jedno pitanje za ministra pravosuđa: što mislite ministre kako će ova presuda utjecati na onaj rejting hrvatskog pravosuđa na EU-ljestvici percepcija pravosuđa kod stanovništva u članicama EU?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije