Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽUPANIJSKI SUD U KARLOVCU

Župan Tomašević pravomoćno osuđen za nasilje nad ženom, ali neće u zatvor

Alojz Tomašević nepravomoćno osuđen za obiteljsko nasilje
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
07.12.2020.
u 12:24

Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci, s time da mu je izrečena uvjetna osuda

Županijski sud u Karlovcu potvrdio je presudu iz Slavonskog Broda kojom je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević proglašen krivim zbog počinjenja dva kaznena djela, kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece, nasiljem u obitelji i kaznenog djela protiv života i tijela, ali u zatvor ipak neće.

Naime, kako doznaju 24sata, osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci, s time da mu je izrečena uvjetna osuda, što znači da se izrečena jedinstvena kazna zatvora neće izvršiti ako u vremenu provjeravanja od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

Ovom novom presudom koja je donesena prije tri tjedna, odbijena je i žalba državnog odvjetnika zbog odluke o kazni kao neosnovane, između ostalog iz razloga što je upravo državni odvjetnik kaznu na koju je Tomašević osuđen predlagao u podignutoj optužnici te u završnom govoru. Odbijena je i žalba župana kao neosnovana.

- U srpnju 2016. godine, nakon što se vratio sa službenog puta, a supruga mu rekla da je ondje sigurno bio s ljubavnicom, šakom ju je udario u predjelu oka. U listopadu 2017. nakon što je supruga čula da razgovara na mobitel i pitala 'Je li te to kuja zove?', u nakani da je tjelesno ozlijedi, više ju je puta udario po glavi. Potom ju je obuhvatio za vrat i rukama čvrsto stiskao. Kad je oštećenica počela vrištati, rukama je čvrsto uhvatio njezine nadlaktice i rukama i nogama snažno odgurnuo, a tom prilikom je tijelom udarila u radijator - stoji, između ostalog, u obrazloženju ranije presude.

Komentara 9

NE
nemanatrag
18:00 07.12.2020.

Bolje da nestane sela nego običaja...😆

CR
CROLINDA
12:30 07.12.2020.

da je levičar B.a.b.e. bi ga podržavale i i opravdavale a nju bi proglasile ludačom kao što su u slučaju esdepejovog ministra Mornara

DU
Deleted user
12:28 07.12.2020.

Sva sreća da je žena drugotna, a on Hrvat i katolik! Zajednica žena HDZ-a daje punu podršku Tomaševiću!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije