Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi trend

Manji gradovi u Hrvatskoj sve su poželjniji za život, jedan je posebno omiljen građanima

Grad Velika Gorica
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
07.11.2022.
u 08:21

Najpozitivniji migracijski saldo u Hrvatskoj ima Zagrebačka županija

Iz Zagreba, Rijeke, Splita i Osijeka građani se sele u prigradska naselja i manje okolne gradove. Najpozitivniji migracijski saldo u Hrvatskoj ima Zagrebačka županija. U plusu je 2021. godine bila s 1746 osoba. Najpoželjniji grad je Velika Gorica.

"Zato što ima puno zanimljivosti, puno sadržaja za mlade, puno sportskih sadržaja", smatra Marko Biljan iz Velike Gorice. Sando Vitez iz tog grada kaže da mu nedostaje više mjesta za izlazak, piše Dnevnik.hr.

Dugo Selo doseljenike iz Zagreba privuklo je nižom cijenom stambenih kvadrata. "Sad će biti Dan grada, Martinje i koncert Maje Šuput", veseli se Dalibor Čehov iz Dugog Sela.

U Svetom Ivanu Zelini doseljeni Zagrepčani osjetili su društvenu kontrolu i koheziju, "Generalno mogu reći da manji broj ljudi tako nešto pokazuje, ali jako je topla sredina", priznaje Matija Marcijus.

Miran i lijep Samobor, nekima je ipak premiran i prelijep. Željku je dosadan grad i kaže da se nakon 12 i pol godina ipak vraća u Zagreb.

Video: Od 15. studenog nova pravila za vozače, kazne idu od 1000 do 15.000 kn

Komentara 42

Avatar Asterix
Asterix
09:01 07.11.2022.

To se zove istraživačko novinarstvo. Hoćemo još.

Avatar smartch
smartch
08:48 07.11.2022.

Članak za Pulitzera XD

BR
Bruce
13:30 07.11.2022.

Čuj to, lik se odselio u Dugo Selo i veseli se koncertu Maje Šuput!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije