Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESVAKIDAŠNJE

Ma kakva kriza! Koprivnički župan i suradnici sami sebi izglasali povišicu od 20 posto

Koprivnica: Potpisan ugovor energetske obnove zgrade bolnice Dr. Tomislav Bardek
Damir Spehar/PIXSELL
15.06.2022.
u 12:24

Kako god se okrene, odluka županijskih vijećnika da sami sebi povećaju naknade za 20-ak posto u godini teške krize, inflacije i stezanja remena prilično je neobična.

Županijske vlasti u Koprivnici odlučile su povećati naknade skupštinskim vijećnicima u prosjeku za 20-ak posto.

Na sjednici Županijske skupštine u Koprivnici usvojen je rebalans proračuna prema kojem je iznos naknada povećan sa 590.000 kuna na 710.000 kuna godišnje. Odnosno, za 120.000 kuna. Vijećnici oporbe (SDP, Lacković) bili su protiv.

Župan Darko Koren (Mreža), koji obnaša vlast uz potporu HDZ-a, HSS-a i drugih manjinskih klubova, objasnio je na sjednici kako je “postojeću naknadu vijećnicima vrijeme preraslo”. Otkrio je da će nova ‘tarifa’ biti na snazi od 1. listopada.

Što to konkretno znači? Županijski su vijećnici dosad svaki mjesec primali 500 kuna naknade. Predsjedniku Županijske skupštine pripadalo je 3200 kuna, a njegovim zamjenicima po 1600 kuna. U prosjeku, naknade su iznosile oko 1300 kuna bruto po vijećniku mjesečno.

Prema novoj odluci donesenoj u utorak, naknada se u prosjeku diže na otprilike 1600 kuna bruto mjesečno po vijećniku, što je, dakle, prosječno povećanje od 20-ak posto. Županijska skupština u novom sazivu ima ukupno 37 vijećnika.

Nije poznato, pak, koliki će točan iznos od listopada dobivati predsjednik Županijske skupštine Damir Felak (HDZ) te zamjenici Zdravko Matotan (Most, nezavisni) i Vjekoslav Maletić (Mreža). Niti je ovog časa poznato koliku će ‘povišicu’ dobiti svaki vijećnik koji sad prima 500 kuna mjesečno.

Kako god se okrene, odluka županijskih vijećnika da sami sebi povećaju naknade za 20-ak posto u godini teške krize, inflacije i stezanja remena prilično je neobična.

Komentara 5

BU
burza
12:29 15.06.2022.

Pa i njima je sve poskupljelo imaju pravo ako su izglasali vecinom a ovi koi su protiv to su populisti

Avatar Mudlin
Mudlin
17:20 15.06.2022.

Netko sa IQom barem u veličini broja cipela znao bi da župan i zaposlenici ne dobivaju vijećničku naknadu.

RS
rasta sev
12:56 15.06.2022.

Kao da ovi u Hrv. Saboru nisu sami sebi izglasali sve postojeće beneficije od plaća do penzija tako da ovi u Koprivnici nisu pioniri u privilegijama samo se neuk narod ponovno iznenadi beskrupoloznim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije