Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOVRINOVIĆ O IZBACIVANJU ČLANOVA

'Mišić i Martinović priklonili su se opciji koja već 20 godina uništava Hrvatsku'

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
01.11.2017.
u 22:31

Mišić i Martinović priklonili su se opciji protiv koje smo se borili i koja već 20 godina uništava Hrvatsku

Stranka Promijenimo Hrvatsku u Saboru ostaje bez Kluba zastupnika nakon što su iz članstva izbacili Ivicu Mišića (trećeg zastupnika uz Ivana Lovrinovića i Marina Škibolu). Izbačen je i Juro Martinović, no on nije bio zastupnik, nego je u Vladi HDZ-a i HNS-a postao državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa, očito za nagradu nakon što je Mišić podržao novu HDZ-ovu parlamentarnu većinu premda Promijenimo Hrvatsku pripada oporbi.

Borili se protiv njih

Političke posljedice trpio je Ivan Lovrinović, predsjednik Promijenimo Hrvatsku, jer je zbog Mišićeva i Martinovićeva “sljubljivanja” s HDZ-ovom parlamentarnom većinom u svakoj krizi vlasti percepcijski bio tretiran kao zastupnik koji će se prikloniti HDZ-u. Lovrinović, kako nam je rekao, uvidio je da se politika ne može voditi na dva kolosijeka, premda je stranka Mišiću i Martinoviću dala vremena da se “zbroje”, te je u konačnici odlučeno da obojica lete iz stranke.

– Časnije je samostalno zastupati građane koji su dali glas Promijenimo Hrvatsku nego izgubiti obraz. Građani su nam dali povjerenje temeljem jednog programa koji ja nastavljam zastupati, a Mišić i Martinović priklonili su se opciji koja već 20 godina uništava Hrvatsku. Upravo protiv te se opcije Promijenimo Hrvatsku i borio na izborima – odgovorio nam je jučer Lovrinović na pitanje ostaje li njegova stranka bez kluba zastupnika.

Ponovio je da su Mišić i Martinović još ljetos razriješeni najviših stranačkih funkcija, a da Promijenimo Hrvatsku nije stranka egzekutora pa su im dali vremena da se počnu ponašati u skladu sa stranačkim odlukama, a ne suprotno njima što ih je odvelo na stranu vladajuće većine, ali shvatili su da od promjene u njihovu ponašanju neće biti ništa.

Čvrsto u oporbi

Lovrinović i sam priznaje da se u svakoj političkoj krizi o njemu govorilo kao o nekome tko traži “ovo ili ono ministarstvo, ovu ili onu poziciju” kako bi se priklonio HDZ-u.

– Ostao sam tu gdje jesam, nisam ništa tražio – rekao je Lovrinović. Iz Promijenimo Hrvatsku i službeno su priopćili da su stranka koja je čvrsto u oporbi, ali da su u svakom trenutku spremni preuzeti odgovornost za rješavanje nagomilanih problema...     

Komentara 59

GU
Gustirna
22:40 01.11.2017.

Cuj ti njega...jos ovo ljeto su razrheseni stranackih duznosti..covjek bi rekao da je to neka stranka sa miljun clanova....

US
USA
22:44 01.11.2017.

Nakon sto sam odgledao Otvoreno gdje je Marica Vidakovic obrisala pod svojim stavom i postenjem te vrlo jasno razlozila ekonomsko stanje u Agrokoru. Pod je naravno obrisala sa jadnim populistom Lovrinovicem koji je zorno pokazao sav amoral svojeg politickog djelovanja.. Ono sto je jos tragicnije je da je taj covjek tzv. ozbiljni ekonomist sto samo pokazuje u kakvu je stranputicu otislo hrvatsko skolstvo.

KO
koraknaprijed
05:28 02.11.2017.

Jadni mi ako si ti Bero,MarasGrmoja,Bulj i Pernar naši spasitelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije