Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ivan vrdoljak

Ispričao se na Facebooku: 'Izjava je bila neprimjerena'

Sandra Simunovic/PIXSELL
01.10.2018.
u 14:44

Izjavom nije imao namjeru obezvrijediti tuđe znanje i struku, nego jasno naglasiti kako svaki reformski proces traži promjenu i prilagodbu svih nas koji smo u te procese uključeni

Predsjednik HNS-a, Ivan Vrdoljak ispričao se preko svog Facebook profila za njegovu jučerašnju izjavu o prekvalifikaciji profesora.

Jučer je na N1 televiziji rekao kako imamo problem, a to je deficit radne snage koji se može riješiti prekvalifikacijama ili uvozom radne snage. Kasnije je izjavio kako postoji mogućnost prekvalifikacije profesora povijesti u profesore informatike.

"Zašto ne? Mislite da trebamo robovati ili ćemo se svi mijenjati u nekim svojim razvojnim i cjeloživotnim obrazovanjima da krenemo naprijed? Vidim rješenje ako se svi fokusiramo, i ti profesori, na djecu, a ne na sebe", izjavio je Vrdoljak.

No danas je uslijedila isprika u kojoj ističe kako njegova ilustracija prekvalifikacije nije bila primjerena i da izjavom nije imao namjeru obezvrijediti tuđe znanje i struku, nego jasno naglasiti kako svaki reformski proces traži promjenu i prilagodbu svih nas koji smo u te procese uključeni.

>> Pogledajte razgovor s Blaženkom Divjak o eksperimentalnoj obrazovnoj reformi

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar krile11
krile11
14:49 01.10.2018.

A što se ne bi on prekvalificirao ? Npr. da napokon nešto počne pošteno raditi u životu a ne lagati , varati i krasti

JP
josip.pivar11
15:00 01.10.2018.

Već danas navečer bude on pak drukčije mislio.

NO
Norway
15:36 01.10.2018.

Vrdoljak, ajde se opismeni. Prekvalificiraj se. Ti nam daješ nadu da smo nedoderivi. Ti nas podsjećaš koliko nevolja mi možemo izdržati. Svaki puta kada se oglasiš mi molimo Boga da nam da snage da izduramo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije