Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

SDP-ov gradonačelnik uvjetno osuđen: Isplaćivao si naknadu za odvojeni život na koju nije imao pravo

Priznao je krivnju te je na temelju nagodbe s USKOK-om uvjetno osuđen na pet mjeseci zatvora, uz rok kušnje od godinu dana
21. ožujka 2019. u 14:09 16 komentara 1600 prikaza
Dubravko Bilić
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Dubravko Bilić, sadašnji SDP-ov gradonačelnik Ludbrega i bivši ravnatelj Agencije za zaštitu osobnih podataka, na zagrebačkom Županijskom sudu uvjetno je osuđen zbog zloporabe položaja. Priznao je krivnju te je temeljem nagodbe s USKOK-om uvjetno osuđen na pet mjeseci zatvora uz rok kušnje od godinu dana. Uz to, u državni proračun mora uplatiti oko 24.000 kuna, a mora platiti i 1000 kuna troškova sudskog postupka.

glazba Mora platiti kaznu Nova bizarnost u Hrvatskoj! Sejo kažnjen jer je glasno puštao glazbu na dječjem rođendanu

Prema optužnici, Bilić se teretio da je 15. svibnja 2012. kao ravnatelj Agencije za zaštitu osobnih podataka donio odluku o isplati naknade za odvojeni život. Prema toj odluci pripadalo mu je 1000 kuna mjesečno, a Biliću je ta naknada isplaćivana od svibnja 2012. do lipnja 2013. U tom vremenu isplaćeno mu je 14.500 kuna, iako on na taj novac nije imao pravo, jer u to vrijeme nije živio odvojeno od obitelji. Naime, svaki je dan službenim automobilom putovao iz Ludbrega u Zagreb na posao te natrag.

Vladimir Putin
Zaslužio je
Svima dragom Hrvatu naklonio se i Putin, tim se ordenom samo izabrani mogu pohvaliti
Psorijaza
SVJETSKI DAN PSORIJAZE
Srušimo stereotipe zajedno: Međunarodni glas za bolji život