Naslovnica Vijesti Hrvatska

Inicijativa 'U ime obitelji' u Saboru predala gotovo 750 tisuća potpisa

– Naša je namjera proširiti demografski prostor. Trpjeli ste svakakva šikaniranja, napade, vrijeđanja jer vam je stalo do poštovanja Ustava – rekla je Željka Markić.
14. lipnja 2013. u 10:36 0 komentara 4 prikaza
u ime obitelji (1)
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Predstavnici građanske inicijative U ime obitelji stigli su na Markov trg uz pjesmu "Zovi, samo zovi".  Simbolično su pustili golubicu i nekolicina članova inicijative ušla je u Sabor predati potpise dok su ostali, uz pjesmu, ostali na Markovu trgu.

Povorka je krenula uz pjesmu sa Zrinjevca prema Markovu trgu sa zahtjevom za raspisivanje referenduma s nešto manje od 750 tisuća potpisa birača, kojim traže da se brak Ustavom definira kao zajednica muškarca i žene. U toj povorci su bili i predstavnici svih županijskih koordinacija koji nose potpise građana iz svoje županije, a predvodio ih dvojac u narodnim nošnjama u pratnji redara. Na čelu povorke vijorio se barjak.

Na Markov trg stigli su uz pjesmu "Zovi, samo zovi".

– Okupili smo se kako bismo završili prvu fazu, ovdje smo zato što je to htjelo 749.306 građana. Hvala što ste to omogućili. Ovim putem dolazimo pred Sabor predati svoj zahtjev za ovaj referendum. Vidimo kako nas je ovo pitanje braka okupilo, hvala svima koji nas podržavaju i donatorima koji nam pomažu kroz cijelu akciju – rekao je jedan od organizatora.

– Naša je namjera proširiti demografski prostor. Trpjeli ste svakakva šikaniranja, napade, vrijeđanja jer vam je stalo do poštovanja Ustava, Hrvatske i demokracije. Svi imaju sva ljudska prava i važno nam je da ona budu poštovana, da imamo priliku reći kako želimo da bude uređena Hrvatska – rekla je Željka Markić.

 

>>Ustavna kriza? Kakva je sudbina referenduma o braku

>>55,3 posto Hrvata za brak žene i muškarca u Ustavu!

sas
PREVENTIVA
Liječnik savjetuje: U ovim situacijama je potrebno tražiti drugo mišljenje stručnjaka

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.