Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABRINJAVAJUĆI PORAST

I Austrija 'stenje' pod koronavirusom: 115 novozaraženih u 24 sata

Coronavirus disease (COVID-19) outbreak, in Brunn am Gebirge
Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
04.07.2020.
u 14:10

Gotovo dvomilijunski Beč s trenutačno 305 aktivno Covid-19 oboljelih već je duže vrijeme leglo zaraze

Troznamenkasta brojka od 115 novih slučajeva zaraze u samo jednom danu pokazuje da i Austrija kao i Hrvatska i još brojne druge europske i svjetske zemlje „stenje“ pod novim naletom koronavirusa. Prema podacima austrijskog Ministarstva unutarnjih poslova u subotu u 9,30 sati od 115 novih slučajeva zaraze, što je najviša brojka od sredine travnja, od čega čak 53 su u Beču.

Slijede pokrajine Gornja Austrija (35) i Štajerska (10), te Donja Austrija (8), Gradišće (4), Salzburg (3) i Koruška i Vorarlberg svaka s po jednim slučajem zaraze. Jedina austrijska pokrajina koja nema niti jednu novozaraženu osobu trenutačno je Tirol. Prema subotnjim podacima trenutačno je u Austriji 853 aktivno oboljelih osoba, od čega je 68 hospitalizirano, uključujući 8 u intenzivnoj njezi. Od početka pandemije koronavirusa do subote prijepodne u Austriji je zabilježeno 18.165 oboljelih, 16.607 izliječenih, 705 umrlih i 642.679 testiranih.

Gotovo dvomilijunski Beč s trenutačno 305 aktivno Covid-19 oboljelih već je duže vrijeme leglo zaraze. S današnjih 53 novih slučajeva zaraze, austrijski glavni grad prešao je neslavnu brojku od 4.000 zaraženih (4.036), navode austrijski mediji i dodaju kako je u međuvremenu 3.533 Bečana ozdravilo, a 198 ih je umrlo od te opake zaraze. Ono što je posebno potreslo Bečane i ostale Austrijance i izazvalo zabrinutost nadležnih zdravstvenih organa je vijest od četvrtka da je u jednom od bečkih staračkih domova u 23. stambenom okrugu Liesing od koronavirusa umrlo 16 osoba.

Zabrinutost budi i stalan porast reprodukcijskog faktora koji je u petak iznosio 1,37, što znači da jedna zaražena osoba može zaraziti daljnjih 1,37 osoba, a od danas i više jer se je broj novozaraženih samo u jednom danu povećao za 115 osoba. Kako navodi austrijska agencija za zdravlje i sigurnost prehrane (AGES) u svom izvješću za promatrano razdoblje od 19. lipnja do 1. srpnja, povećanju reprodukcijskog broja doveo je klaster zaraze u Gornjoj Austriji u crkvenim krugovima, te povratnici iz zemalja Zapadnog Balkana, koji žive i rade u Austriji. Austrijski mediji napominju kako Svjetska zdravstvena organizacija WHO očito ima pravo kada tvrdi da se mnogim zemljama upravo događa „drugi vrhunac korone“, te da „ prvi val još uvijek nije savladan“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije