Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvatska i austrijska policija nadzirat će SP u skijanju

Ostojić je rekao da je poziv svoje austrijske kolegice na bečki Policijski bal iskoristio za radnu posjetu Austriji, u kojem je potvrđena izvanredna suradnja Hrvatske i Austrije i hrvatskog i austrijskog ministarstva unutarnjih poslova.
25. siječnja 2013. u 17:15 2 komentara 2 prikaza
ostojić
Foto: Snježana Herek/VLM

BEČ – Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić potpisao je u petak u Beču a austrijskom kolegicom Johannom Mikl-Leitner Izjavu o policijskoj suradnji na području sigurnosti tijekom FIS Svjetskog prvenstva u alpskom skijanju 2013 (SKI WM), koje će se održati od 4. do 17. veljače ove godine u austrijskom Schladmingu.

Izjava se temelji na Sporazumu između RH i Austrije o policijskoj suradnji, a u svrhu lakšeg obavljanja sigurnosnih zadataka od strane lokalnih službi austrijske policije vezano uz hrvatske turiste u okviru SKI WM-a.

- Radi se o nastavku naše uspješne suradnje koja obuhvaća niz projekata, prvenstveno projekt Salzburški forum, ali i policijsku suradnju na nivou kriminalističkih policija. Potpisana suradnja konkretna je stvar. Kao što su četiri austrijska policajca bila u ljeto prošle godine u Hrvatskoj i zajedno radili s našim policajcima, ove će godine dva hrvatska policajca, zahvaljujući potpisanom dokumentu, pomagati austrijskim kolegama - izjavio je ministar Ostojić novinarima nakon bilateralnog razgovora sa svojom austrijskom kolegicom Mikl Leitner i potpisivanja navede Izjave.

Ostojić je rekao da je poziv svoje austrijske kolegice na bečki Policijski bal iskoristio za radnu posjetu Austriji, u kojem je, kako je istakao, potvrđena izvanredna suradnja Hrvatske i Austrije i hrvatskog i austrijskog ministarstva unutarnjih poslova.

- Tu smo suradnju obostrano ocijenili vrlo uspješnom i ona se može potkrijepiti i konkretnim rezultatima, a siguran sam da ćemo je nakon ulaska RH u EU dalje unaprijediti - istakao je hrvatski ministar unutarnjih poslova, napomenuvši kako je zahvalio Austriji za podršku i pomoć koju je pružala Hrvatskoj na njenom europskom putu.

Na prigodnom prijemu za ministra Ostojića i pripadnike hrvatske policije, ministrica Mikl-Leitner je rekla kako su odlični odnosi Austrije i Hrvatske ne samo dokaz zajedničke prošlosti nego i zajedničke suradnje.

- Mislim da neću pretjerati ako kažem da smo kroz Salzburški forum zajednički srasli - rekla je austrijska ministrica unutarnjih poslova, zahvalivši Izaslanstvu hrvatske policije i MUP-a na čelu s ministrom Ostojićem, koji je u petak navečer na Policijskom balu u Beču počasni gost, a Hrvatska u središtu pozornosti.

Bečki Policijski bal ubraja se u najveće i najvažnije priredbe bečkog balskog kalendara.

Posebnost ovogodišnjeg bala bit će nastup 10 parova hrvatske policijske organizacije zajedno s kadetima Policijske akademije koji će zajedno sa svojim austrijskim kolegama sudjelovati u ceremoniji svečanog otvaranja.

Zahvalivši na pozivu na Bal, ministar Ostojić je na prijemu rekao kako nekoliko mjeseci pred ulazak RH u EU Hrvatska ne zaboravlja sve one koji su joj od početka pomagali. Zaželio je Austrijancima dobrodošlicu ne samo na hrvatski Jadran nego i u sve dijelove Hrvatske.

- Uskoro će hrvatska policija preuzeti granicu EU-a i onda ćete bez putovnica i bilo kakvih problema i prepreka moći brzo doći u Hrvatsku - ustvrdio je hrvatski ministar unutarnjih poslova.

>>Ostojićeva metla: Čistka 2439 policijskih šefova

Elipso

  • modovisisajteMaraschino:

    policija nije potrebna u Hrvatskoj jer kod nas nema bombaških napada, pljači, ubojstava, silovanja pa ih mora poslati na skijanje....

  • nono:

    Stvarno smo ovce mi se pitamo gdje je ministar da se očituje o smrti mladog policajca pa trebali smo znat da je glavnom panduru važnije naslikavanje po Austrijskim brdima,gratis šnaps te sanjkanje po riti.Ponudil je austrijancima pomoč najvjerovatnije u avijaciji ... prikaži još!i te edukaciji mladih skijaša u olimpijskom centru Bjelolasica.