Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi slučaj prijevare

Hrvatica unaprijed platila apartman u Rovinju pa se zaprepastila kada je stigla na odmor

Turisti?ke table s natpisom apartmana
Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
01.08.2023.
u 11:55

Građanima se preporučuje da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj te da provjere ima li za određeni smještaj recenzija korisnika, kažu iz policije

Rovinjska policija istražuje slučaj prijevare u kojem je 68-godišnja hrvatska državljanka oštećena za više stotina eura. Policija je zaprimila prijavu da je 68-godišnjakinja krajem svibnja ove godine, prilikom traganja za smještajem, na jednom internetskom oglasniku pronašla apartman u Rovinju. Nakon toga nepoznatoj osobi uplatila je više stotina eura, no dolaskom na adresu utvrdila je da se tamo nalazi drugi apartman u vlasništvu druge osobe tako da je događaj prijavila policiji.

Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja, a Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor putem interneta. Građanima se preporučuje da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj te da provjere ima li za određeni smještaj recenzija korisnika. Također je potrebno pripaziti je li osoba koja iznajmljuje smještaj stvarno i osoba koja je za njega odgovorna. Iznajmljivač bi se trebao potpisivati punim imenom i prezimenom, a njegovi osobni podaci i podaci agencije trebali bi se nalaziti na svim promotivnim materijalima, uključujući i društvene mreže i internetsku stranicu putem koje se oglašava.

Ako su u mogućnosti, savjetujemo građane da prije uplate novca obave i detaljnije provjere putem nadležnih institucija kako bi se uvjerili da se određena nekretnina doista iznajmljuje te da je osoba ili agencija koja oglašava najam doista za to i ovlaštena. U slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je odmah obavijestiti policiju na broj 192.

Video: Snimio muškarca u automobilu pokraj sebe kako maše pištoljem

Ključne riječi

Komentara 11

SS
simpatican.simpa
13:47 01.08.2023.

Na taj način funkcionira i naša država, od izvrše do pravosudne vlasti. Što se čudimo, jedno se oni zakljinu na zakletvi, da će poštivati Zakone i narodu , a u praksi je fake, zaje***

ST
struĆnjak
12:59 01.08.2023.

nije "uplatila apartman u Rovinju" nego je prevarena da misli kako uplaćuje apartman u Rovinju! razlika je ogromna!

ZJ
Zjako
15:51 01.08.2023.

Rezervirati DA, platiti unaprijed NE. NEMA POTREBE. ako ne želi ideš dalje, ili ideš po preporuci provjerenih prijatelja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije