Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENO

Hrebak: U nekim mjestima još nema koronavirusa, zašto onda kažnjavati lokalni kafić?

Foto: HRT
1/2
25.11.2020.
u 23:36

Predsjednik HSLS-a kaže kako nije siguran koliko ima smisla zatvoriti kafiće

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak u večerašnjem Otvorenom rekao je da se još uvijek lome koplja oko nekih epidemioloških mjera, ali da je on za 'mekši' pristup.

– Imat ćemo ih sigurno, pritisak je već postao polako i neizdrživ, ne samo medijski i oporbeni, nego doista i pritisak od strane zdravstva – rekao je Hrenak, dodavši da se stvara i svojevrsna panika, piše HRT.

Dodao je i kako nije siguran koliko ima smisla zatvoriti kafiće.

– Znao sam istaknuti da imate mjesta gdje koronavirus još uopće nije došao. Zašto sad kažnjavati tamo neki lokalnih kafić – rekao je.

Istaknuo je i da je on za mekši pristup iako priznaje da je situacija ozbiljna.

U emisiji je zaiskrilo između saborske zastupnice Radničke fronte Katarine Peović i Žarka Tušeka (HDZ), predsjednika saborskog Odbora za gospodarstvo. Razgovaralo se, naime, i o državnom proračunu za iduću godinu.

On je rekao kako državni proračun osigurava potencijal za razvoj i izvlačenje iz ekonomske krize, te da predstavlja kontinuitet ozbiljne ekonomske politike Vlade Andreja Plenkovića. Katarina Peović je proračun nazvala nerazvojnim, odnosno proračunom statusa quo, piše HRT.

– Nama su potrebni zdravstvo, javno dostupno i besplatno obrazovanje, stanovanje i normalna prehrana. Mi to nismo osigurali ni u ovom proračunu, a on ide onom putanjom kojom su išli svi prije njega – rekla je Peović.

Tušek je uzvratio rekavši da je u Hrvatskoj 5000 više zaposlenih nego prije krize, da je očuvano 600.000 radnih mjesta s potporom države u realnom sektoru...

– Kažete 5000 zaposlenih, to je čisto friziranje podataka – rekla je Peović.

– Ne, ja to nisam rekao. Vi niste slušali, gospođo Peović. Vi niste slušali. Vi vrtite svoj film, a niste slušali. Ja nisam to rekao – rekao je Tušek.

– Ne možete govoriti da jako dobro stojimo u zaposlenosti – rekla je Peović.

– Ja sam rekao, gospođo Peović, da mi u ovom trenutku, nakon ove krize koju imamo, imamo 5000 zaposlenih više nego što smo imali prije ulaska u krizu – odgovorio je Tušek.

– Kako se možete s tim hvaliti? Pa na taj način možemo reći da i Zimbabve ima ogroman rast – uzvratila je Peović.

– A kakav rast ima Zimbabve? To su floskule – poručio je Tušak, dodavši da Peović nema puno veze s realnom ekonomijom.

Komentara 3

AS
aspiranto1950
00:45 26.11.2020.

Zato jer nije moguce svaku mikrolokaciju detaljno analizirati. A virus ne bira.

Avatar ВеселинКубурићКанџијаа
ВеселинКубурићКанџијаа
02:51 26.11.2020.

Ne treba biti Ajnatajn da se odgovori na ovo pitanje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije