Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U EP-u

HDZ-ovci se svrstali uz Kaczynskog i Orbana pa se korigirali

Davor Ivo Stier, Dubravka šuica, Ivana Maletić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
19.11.2017.
u 08:17

Glasali su protiv rezolucije koja traži od EU da pokrene sankcije protiv Poljske, no dan poslije promijenili su svoj glas u “suzdržan”

HDZ-ovi zastupnici u Europskom parlamentu išli su protiv svoje političke grupe, Europske pučke stranke, i glasali protiv rezolucije koja traži od EU da pokrene sankcije protiv Poljske, no već dan nakon takvog glasovanja neki od njih naknadno su promijenili svoj glas iz “protiv” u “suzdržan”.

Osim hrvatske, odnosno HDZ-ove, jedina nacionalna delegacija unutar Europske pučke stranke koja je glasala protiv rezolucije o Poljskoj su Mađari.

Čak ni od poljskih zastupnika iz redova pučana nitko nije bio protiv rezolucije. Rezolucija kritizira poljsku vladu, koju kontrolira stranka Pravo i pravda koja u EU pripada grupaciji Europskih konzervativaca i reformista.

Protiv vrijednosti EU

Činjenica da su svi HDZ-ovi zastupnici u srijedu glasali isto kao Poljaci iz stranke Pravo i pravda ili Mađari iz stranke Fidesz signalizirala je svrstavanje Hrvatske uz poljsko-mađarski tabor unutar EU koji propagira konzervativnu kontrarevoluciju protiv europskih vrijednosti.

No Ivana Maletić kaže da je dan kasnije, nakon što se podrobnije informirala o toj temi, promijenila svoj glas iz “protiv” u “suzdržana”. I Dubravka Šuica kaže da je učinila isto. Maletić kaže da joj je principijelno smetalo to što rezoluciju predlažu pučani zajedno s krajnjom ljevicom (GUE), a Šuica kaže da je mijenjala glas u suzdržan jer je tek kasnije shvatila da je tako bolje.

Komentara 56

Avatar zajutrak
zajutrak
08:52 19.11.2017.

A čuj. meni je vrjednija ta "kontrarevolucija" nego zatiranje identiteta i vrijednosti obitelji koju ta EU eto tako liberalno zagovara . Članak vam je ništ koristi.

MO
mobitel20
08:27 19.11.2017.

"konzervativna kontrarevolucija" !? Koji samo bombastican a blasfemican izraz ! Pa od kada konzervativci provode revolucije !? I sto su te "europske vrijednosti" da bi Poljaci navodno "provodili kontrarevoluciju"!? Uostalom, ako je konttarevolucija, znaci da je prethodno bila neka revolucija...Svii revolucionari su zlocinci, diktatori, ubojice neistomislljenika. Ako je tako, dobro bi dosla kontrarevolucija ali ona ne bi bila "konzervativna" nego pokret normalnih Europljana. EU kao zajednica naroda i drzava, a ne kao talionica naroda sa perverznim "vrijednostima". Ako na to mislite , onda zagovarate bezvrijednosti...

ST
stomugromova
08:59 19.11.2017.

Najjadnije u priči sa Poljskom i Mađarskom da se RKC i onaj kukavni papa Franjo uopće ne javljaju po tom pitanju.Dapače,masonerija u RKC,koja se pali jedino na lovu i materijalno,jedan je od stupova NWO.Jer da nije tako,nikad kršćanstvo kao temelj naše civilizacije ne bi bilo izbačeno iz EU ugovora.Poljaci su dali najvećeg papu u prošlom stoljeću,koji je bio veliki zagovornik priznanja RH .Da je tada na njegovom mjestu bio papa Franjo,RH ne bi nikad priznali.To je razlika između velikana i mizerije koja zagovara masovno useljavanje muslimana iz Afrike u Azije,skupa sa Sorošem i ostalom kabalističkom bratijom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije