Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Braniteljske udruge

Treba ispitati odgovornost pojedinaca i institucija u propustima pri suradnji s Haagom

06.02.2015., Knin - Udruga veterana IV. Gardijske brigade organizirala je braniteljsku tribinu 100 % za Hrvatsku u Domu HV u Kninu. Gosti tribine Djuro Glogoski, Josip Klemm i Ante Deur upoznali su nazocne  s problematikom s kojom se susrecu hrvatski bran
01.12.2017.
u 20:59

Naglašavaju kako hrvatski političari imaju dužnost štiti interese svoje države te da "svako odstupanje od toga treba biti kažnjivo".

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi (ZUVHGP) i Udruga specijalne policije (USPDR RH), zatražili su osnivanje Saborskog povjerenstva vezano za odgovornost pojedinaca i državnih institucija u propustima koji su se dogodili pri suradnji s Haškim sudom, priopćeno je u petak navečer iz tih braniteljskih udruga. 

U dopisu upućenom predsjednici Republike Hrvatske, predsjedniku Vlade RH, predsjedniku Hrvatskog sabora RH i medijima iz udruga navode da ponukani "neadekvatnom političkom reakcijomna presudu Haškoga suda smatraju kako je krajnji trenutak da se preispita odgovornost svih državnih institucija".

Dodaju kako dugi niz godina braniteljska populacija izražava nezadovoljstvo glede odnosa prema Domovinskom ratu te, kako ocjenjuju, neadekvatne uključenosti u obranu  generala.

"Nažalost, političke elite nisu uvažile naše mišljenje prilikom donošenja političkih odluka, niti se naš glas mogao dovoljno čuti. Stoga smatramo da je potrebno osnovati Saborsko povjerenstvo koje će točno ispitati propuste koji su se doveli do ovakve presude Haškoga suda (bosanskohercegovačkim Hrvatima) i do tragične smrti generala Slobodana Praljka", stoji u priopćenju.

Iz Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruge specijalne policije ocjenjuju da se "izdaja nacionalnih interesa permanentno događa od strane pojedinih političara koji nikada nisu voljeli niti sanjali slobodnu Hrvatsku". 

Naglašavaju kako hrvatski političari imaju dužnost štiti interese svoje države te da "svako odstupanje od toga treba biti kažnjivo".

Ocjenjuju da pojedini hrvatski političari svoje pozicije koriste za promicanje osobnih stavova i interesa bez obzira što takvim djelovanjem čine štetu hrvatskom narodu i pridonose iskrivljavanju povijesnih činjenica

"Također očekujemo da se ispita odgovornost svih institucija i državnih službenika kojima je bila dužnost štiti nacionalne interese, a koje su to propustile napraviti ili su to odrađivale na neadekvatan način", naveli su u priopćenju predsjednik ZUV HGP-a Miljenko Kolobarić i predsjednik USPDR RH, Josip Klemm.

06.02.2015., Knin - Udruga veterana IV. Gardijske brigade organizirala je braniteljsku tribinu 100 % za Hrvatsku u Domu HV u Kninu. Gosti tribine Djuro Glogoski, Josip Klemm i Ante Deur upoznali su nazocne  s problematikom s kojom se susrecu hrvatski bran
1/16

Komentara 47

IB
ibiza
21:23 01.12.2017.

tako nekako ,ali ako predsijednik ili ministrica vanjskih poslova rade protiv intreresa drzave i drzavljana Hrvatske i cistih Hrvata ( domoljuba) onda moraju odgovarati i na robiju....

LU
Lujo123
22:21 01.12.2017.

Igor Peternel, potpredsjednik Hrvatskog helsinškog odbora, na svom Facebook profilu javno je prozvao Vesnu Pusić, bivšu ministricu vanjskih poslova, kao krivca za presudu šestorki. Vesna Pusić, naime, godinama je optuživala Hrvatsku za sudjelovanje u agresiji na Bosnu i Hercegovinu. "Ljudii moji, pa što vi to pišete? Pa ako imate političarku koja o agresiji vlastite zemlje u drugoj državi govori u parlamentu, a nakon toga postane ministrica vanjskih poslova..... što onda očekujete od tog suda? Da ne vjeruje toj ministrici? Ili ste možda očekivali da će ta ministrica stvoriti mrežu koja će provoditi diplomatsku politiku suprotnu njezinom mišljenju? Svi hrvatski problemi uvijek počinju i završavaju u Hrvatskoj! Oduvijek!", napisao je Igor Peternel na svom profilu.

LU
Lujo123
21:42 01.12.2017.

"Također očekujemo da se ispita odgovornost svih institucija i državnih službenika kojima je bila dužnost štiti nacionalne interese, a koje su to propustile napraviti ili su to odrađivale na neadekvatan način" ------------------------------------------------------------------------------- hajdmo u red: pusić, mesić, pupavac, šeks, sanader, valentić, pašalić, škegro i td.!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije