Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Dvojica mladića iznuđivali posinka župana Pauka te ga natjerali da im donese novac iz sefa

Goran Pauk
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
1/3
20.08.2020.
u 08:30

Tražili su ga novac u eurima i kunama, pa je dijete, kaže tužiteljstvo, strahujući za sebe i svoju obitelj, otvorilo sef, iz njega uzelo novac i predalo  iznosu većem od 60.000 kuna

Zbog priče koja je svojevremeno glasno odjeknula u javnosti podignuta je optužnica protiv dvojice mladića u dobi od 19 i 28 godina. Riječ je o tzv. slučaju Pauk, odnosno o provali i krađi novca iz sefa Gorana Pauka, HDZ-ovog  župana šibensko-kninskog.

Općinsko državno odvjetništvo  slučaj je okarakteriziralo kao iznudu jer se dvojica optuženika terete da su od Paukovog posinka 18. svibnja u noćnim satima u Šibeniku tražili da im preda veće količine novca. On to nije htio pa su mu optuženi mladići počeli prijetiti da će ubiti i njega i njegovu obitelj. Tražili su ga novac u eurima i kunama, pa je dijete, kaže tužiteljstvo, strahujući za sebe i svoju obitelj, otvorilo sef, iz njega uzelo novac i predalo iznosu većem od 60.000 kuna.

No kada se u svibnju doznalo za tu priču, o kojoj usput budi rečeno policija nije izvijestila u svojim svakodnevnim izvješćima, po medijima se navodilo da je iz sefa župana Pauka ukradeno  oko 650.000 kuna. Pauk je svojevremeno potvrdio da je novac iz sefa nestao, no o kolikoj se sumi radilo nije htio reći.

Javnost  je tada zanimalo od kud mu toliki novac, koji nije prijavio u imovinskoj karti, u kojoj je naveo da ima kredit od 60.000 eura. Osim toga HDZ-u za članarinu  bio dužan 43.000 kuna. Pauk je svojevremeno javno za medije pričao kako mu je plaća koju prima kao župan mala jer ima velike životne troškove. A taj bivši nogometaš, koji je prije prelaska u politiku igrao i u Hajduku i Šibeniku u kojem je jedno  vrijeme bio i predsjednik, svojevremeno se "proslavio" i izjavom kako je zaposlio mnogo uhljeba.

Inače, o provali u svoj sef nije htio previše govoriti, a u izjavi za portal ŠibenikIn nedavno je izjavio da o svemu ne može govoriti jer  istraga traje, te je pojasnio da je suma koja je ukradena iz sefa znatno manja od one koja se navodila u medijima.
Tužiteljstvo je u optužnici predložilo da se optuženicima produlji  istražni zatvor u kojem su od uhićenja. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar anlaser
anlaser
08:51 20.08.2020.

Vidiš bando ja nemam takvih problema , nemam love i ne treba mi sef !

JA
jadnatikoza
09:14 20.08.2020.

Zar je moguće u najkatoličkijoj zemlji na svijetu - Dalmaciji da se dešavaju ovakve stvari? Ja mislio 91' postat ću rvat i katolik i bit će ovo Švicarska a kad ono ništa. Ni most do Pelješca si ne možemo sami napravit a Jugoslavija je po čitavom bliskom istoku gradila mostove i brane i bunkere. Pa šta se dogodilo drugovi iz HDZ-a?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije