Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHVAĆENI BJEGUNCI

Slučaj 'Pauk': Prijavljene dvije osobe zbog iznude, policija ne otkriva detalje istrage

Goran Pauk
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
1/3
27.05.2020.
u 13:46

Osumnjičeni 19-godišnjak i 28-godišnjak uz kaznenu prijavu su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Šibenska policija je po dovršetku istrage u slučaju novca nestalog iz doma šibensko-kninskog župana Gorana Pauka, zbog iznude na štetu maloljetnika i njegove 39-godišnje majke, osumnjičila 19-godišnjaka i 28-godišnjaka, koje je kazneno prijavila.

Glasnogovornica šibensko-kniske Policijske uprave Marica Kosor ranije danas je potvrdila da je u Sesvetama u utorak uhićen 28-godišnjak koji se povezuje s kaznenim djelom iznude u slučaju nestanka novca iz kuće župana Pauka.

Policija nije otkrila detalje istrage o nestanku novca iz kuće i iznude člana županove obitelji. Mediji neslužbeno navode kako je žrtva iznude županov maloljetni posinak i njegova 39-godišnja majka.

"Osumnjičeni 19 i 28-godišnjak su, koristeći saznanja da oštećeno dijete ima pristup novcu u većim količinama, s ciljem da sebi pribave protupravnu imovinsku korist, tijekom mjeseca svibnja u Šibeniku, koristeći dob oštećenog djeteta, uz ozbiljnu prijetnju da će napasti na život i tijelo djeteta i njegove majke zatražili da im preda novac iz kućnog budžeta, što je isti učinio 18. svibnja između 1.30 do 2 sata u Šibeniku, kada im je predao veći, točno neutvrđeni iznos novca" priopćila je danas PU šibensko-kninska.

Istragom je utvrđeno, navodi policija, i da je osumnjičeni 19-godišnjak, 18. svibnja nakon što je maloljetnik iz straha osumnjičenima predalo novac, za iznos od 20.000 kuna kupio motor, koji je tijekom kriminalističkog istraživanja pronađen i osumnjičeniku oduzet. 

Osumnjičeni 19-godišnjak i 28-godišnjak uz kaznenu prijavu su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.  

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Volim svog partnera - Milorada
Volim svog partnera - Milorada
10:51 28.05.2020.

Tko veli da je pravna država troma, ne učinkovita i selektivna taj očito laže i mrzi ..... šefe,jel mogu sad dobit sendvić?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije