Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Beljakovi seljaci

Dok je nas petero složno u Saboru, nema raskola u HSS-u

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
04.12.2017.
u 16:37

Beljak je najavio kaznenu prijavu protiv svakoga tko u tvrtkama pod kontrolom HDZ-a zaposli odbjeglu HSS-ovku J. Mataušić

Krešo Beljak, šef HSS-a, osebujna je politička figura, njegovi potezi i izjave sve su samo ne mlaki, odolio je zovu HDZ-a (ili im se interesi nisu preklopili) u preslagivanju vlasti, a sad se suočava s odlascima ili nezadovoljstvom pojedinih članova koji su razočarani njegovom politikom. Beljak pokušava repozicionirati HSS tvrdeći da seljačka stranka nikada nije bila konzervativna, nego su je samo neki takvom htjeli prikazati. HSS vodi u smjeru liberalizma, a bivši šef te stranke Branko Hrg preko medija mu poručuje da je devastirao stranku i sveo je na 2000 članova.

I dok je HSS napustio Stipe Gabrić Jambo, jer očito nije mogao podnijeti približavanje HSS-a i Mosta, a u Zagrebačkoj županiji na stranu HDZ-a pretrčala je Jasminka Mateušić (što će uz dvoje HNS-ovaca omogućiti da HDZ u županiji sruši SDP-ova šefa Skupštine), Beljak ne krije da bi moglo biti još takvih primjera. No šef HSS-a tvrdi da nema govora u raskolu unutar HSS-a.

– Dok je nas petero zastupnika jedinstveno u Saboru, nema riječi o rasturanju HSS-a – poručio je Beljak koji je uvjeren da će se pokazati kako u HSS-u četiri do pet tisuća članova plaća članarinu. Beljak je nastavio da je pojedinačnih odlazaka uvijek bilo i bit će ih, ali da šire priče nema.

1/8

Međutim, taj pojedinačni odlazak HSS-ovke na stranu HDZ-a u Zagrebačkoj županiji vjerojatno će dovesti do toga (vidjet će se kad SDP-ov šef Skupštine sazove sjednicu) da HSS i SDP više neće imati većinu u županijskom parlamentu.

Time će HSS-ov župan Stjepan Kožić biti prisiljen na kohabitaciju s HDZ-om koji pak po novom zakonu, tzv. lex šerif, na proračunu više ne može rušiti lokalnog čelnika. Budući da su HDZ i HSS, konkretno Kožić, godinama zajedno vladali u Zagrebačkoj županiji, HDZ-ovci Zagrebačke županije očito se iz Skupštine nadaju upravljati Kožićem.

Jednako tako Beljak najavljuje kaznenu prijavu protiv svakoga tko u državnim, županijskim ili gradskim tvrtkama pod kontrolom HDZ-a zaposli dojučerašnju HSS-ovku Jasminku Mataušić.

Beljak je u petak u Saboru grmio kako ta HSS-ovka već nekoliko godina traži posao, a da je bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo radi manje stvari (nuđenja mita vijećnici) bio u zatvoru...     

Komentara 7

Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
16:48 04.12.2017.

Zar ovaj lopov Beljak stvarno misli da on, sa svojom reputacijom kriminalca, može steći autoritet nad članovima svoje stranke primitivnim i nasilničkim ispadima?

KO
koraknaprijed
17:07 04.12.2017.

E moj gospon Pajser vidjeti ćemo koliko će vas biti poslije idućih izbora.

Avatar Celzijus
Celzijus
16:59 04.12.2017.

A da se njemu i ostalim kriminalcima iz hahahaeses-a kupe ogledala, nek se malo pogledaju. Znate onu: "Ko o čemu, drolje o poštenju"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije