Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Evakuirana škola

Dojava o bombi u školi na Knežiji bila je lažna. Ravnateljica: Ovo je bilo neugodno iznenađenje

Zagreb: U OŠ Horvati otvorena CARNetova i Samsungova u?ionice budu?nosti
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
17.11.2022.
u 11:13

Pirotehničari su nakon dojave ušli u zgradu koja je prethodno evakuirana, a pregledom je utvrđeno da eksplozivne naprave nema.

Osnovna škola Horvati na zagrebačkoj Knežiji evakuirana je danas ujutro zbog dojave o bombi koja se pokazala lažnom, doznaje se u policiji nakon što su pirotehničari pregledali zgradu u kojoj se osim škole nalazi i vrtić.

Dojavu o bombi u školi u Horvaćanskoj ulici zagrebačka policija je zaprimila oko 7,30 sati.

Pirotehničari su nakon toga ušli u zgradu koja je prethodno evakuirana, a pregledom je bilo utvrđeno da eksplozivne naprave nema, odnosno da je dojava bila lažna, kažu u policiji.

- Dojava o bombi nije stigla na našu adresu već nas je policija kontaktirala da je njihova aplikacija zabilježila dojavu. Organizirali smo evakuaciju te obavijestili roditelje da dođu po djecu. Nemamo sumnje o tome tko je mogao to dojaviti, vjerojatno će policija pokušati identificirati počinitelja. Utvrđeno je kako bombe nema pa poslije podne već nastavljamo s nastavom - kazala je Manuela Piškor Podobnik, ravnateljica OŠ Horvati, te dodala:

- Još se nismo susreli s ovakvom situacijom. Imamo 309 učenika, nismo velika škola, svi se dobro znamo i ovo nam je bilo veliko neugodno iznenađenje. nadam se da se ovo više neće ponoviti. No, moram pohvaliti učiteljice koje su odlično reagirale te brzo odvele djecu na sigurno, na igralište.

Komentara 8

DU
Deleted user
12:15 17.11.2022.

I na kraju policija uhiti počinitelja, a sudstvo ga pusti uza smiješnu uvjetnu kaznu.

PO
poluvodič
11:19 17.11.2022.

Jel ijedna dojava ikada u Hrvatskoj bila istinita? Ako nije riječ o minskom polju, ja ne bih slao nikoga na ove bedaste dojave.

DQ
Dq
10:44 17.11.2022.

Počeli ispitni rokovi, a ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije