Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Do kada će to tako? Dosta nam je čekanja, želimo konačno asfalt

Zubići su dio mjesta Dukovec u Općini Sveti Križ Začretje, a riječ je o stanovnicima od kućnog broja 73 do 80 koji godinama mole za pravu cestu
01. veljače 2011. u 16:30 4 komentara 25 prikaza
'                '
Foto: ''
Pogledajte galeriju 1/3

– Već nam je toga dosta! Od 1995. godine pokušavamo, molimo i kumimo da nam se napravi asfalt po ovoj našoj cesti, ali iz Općine dobivamo uvijek isti odgovor – nema novca, možda sljedeće godine. Prošle godine ste već pisali o tome, pa je načelnik Kranjčić rekao da će biti ove godine, pa opet ništa. Pa do kada će to tako – pitaju se mještani zaseoka Zubići u Općini Sveti Križ Začretje. Zubići su dio mjesta Dukovec, a radi se o stanovnicima kuća od broja 73 do 80, dok sporna cesta ide od županijske ceste Krapina – Sveti Križ Začretje do pružnog prijelaza udaljenog petstotinjak metara.

Dovezu malo šljunka

– Prvo smo slušali da će napraviti asfalt, a posljednjih pet godina govore da će se ovuda napraviti industrijska cesta, na koju bismo se lako spojili, ali ni od toga ništa. Jedino jednom godišnje dva kamiončića dovezu šljunak, koji nije dovoljan da se popune sve rupe na cesti – rekao je Darko, jedan od sedmero Zubića, koji su nas dočekali. – Svi bregi u općini su asfaltirani, do raznih kleti se potegnuo asfalt, a mi smo svega 500 metara od glavne ceste i nama ništa, kao da ne postojimo – nastavio je.

Osjećaj zapostavljenosti

– U Zubićima živi i dosta djece, koja moraju hodati po toj cesti, a kada padne kiša, do blata su do koljena i onda takva dođu u školu. Njih je sram pred kolegama, a sram je i nas kao roditelje kad djeca dođu prljava u školu. Također si uništavamo amortizere na automobilima jer su na dijelovima ceste duboke rupe, i auti su do krova u blatu kada je kišovito. Neugodno nam je uopće s takvim automobilima doći među ljude, a neugodno nam je i kada nam netko dođe u goste pa vidi da živimo u blatu - kaže Vlasta Prelčec, i sama rođena Zubić. Kažu Zubići da su zapostavljeni jer nemaju ni plina, a vodu su dobili tek prije desetak godina. Načelnik Svetog Križa Začretja Ivan Kranjčić tvrdi da se o Zubićima vodi računa.

– Za asfaltiranje na raspolaganju imamo oko pola milijuna kuna, a do kraja ožujka će se napraviti plan koje ceste će se asfaltirati. Morate znati da su potrebe uvijek veće od mogućnosti, a za Zubiće mogu reći da ako neće dobiti asfalt već ove, sigurno će sljedeće godine. Oni to opravdano zahtijevaju, a dok ne bude cesta asfaltirana, trudit ćemo se da se solidno održava – objasnio je Kranjčić.

Imunitet – snaga svakog organizma
PROMO
Imunitet – snaga svakog organizma
 • stef04:

  \"...ako neće dobiti asfalt već ove, sigurno će sljedeće godine...\" -> znači, ove sigurno neće, dogodine vrlo vjerojatno isto kao i ove, a za 3 godine cemo dati izjavu na početku rečenice. Politika, kaj ćeš...

 • Avatar Holographic
  Holographic:

  2011, nema asfalta. Vode i struje valjda imaju plin će valjda 2020, adsl 2035, komunalne vode 2045, naknada za zbrinjavanje otpada 2055. Jedino što pretpostavljam da je crkva tamo, od 16 stoljeća bar 4 puta u međuvremenu obnovljena. Pa onda ... prikaži još! lijepo molit boga da amortizeri izdrže, jer On je tako htio.

 • crocro:

  Zagorje je jedno od najljepših kutaka naše lijepe domovine. Svakih 3 - 4 dana redovito se prebacujem na vijesti iz Hrvatskog Zagorja i kada god dođem uvijek vidim da postoji nepravda. Kao i ovo sada što čitam, o dijelu neasfaltirane ... prikaži još!e ceste. I sve se svodi na obećanja načelnika općine. No, ja bih vas poštovani i cijenjeni Zagorci pitao samo jedno pitanje i to slijedeće: Kada su ono lokalni izbori? Da li će se oni poklopiti s obećanjima načelnika opčine, ja to ne znam, ali znam tradiciju da izvršavaju svoja obećanja neposredno pred lokalne izbore. E, sada da li sam u krivu, ne znam. Pozdravljam sve Zagorce, čestite i marljive ljude i prelijepo Hrvatsko Zagorje o kome bi i država trebala puno više voditi računa.